Atletičari i atletičarke Brotnja osvojili Kup Bosne u Hercegovine za dječake i djevojčice

Na tom prestižnom natjecanju članovi Atletski klub Brotnjo po četvrti put zaredom osvojili su Atletski kup Bosne i Hercegovine za dječake i djevojčice u kategoriji U 16.

Budući da je AK Brotnjo osnovan tek prije četiri godine, a već četvrti put osvaja taj laskavi naslov, zasigurno će njihov uspjeh zlatnim slovima biti upisan u povijest čitlučke atletike. Pogotovo stoga što to do sada nije uspjelo niti jednom atletskom klubu u BiH.

Pokal za drugo mjesto pripao je atletičarima i atletičarkama AK Zrinjskog iz Mostara, što također golem uspjeh tog mladog kolektiva. Pehari za osvojeno treće mjesto dodijeljeni su dječacima AK Glasinac iz Sokoca i djevojčicama AK Zvornik.

Prema riječima Bože Gagre, predsjednika AK Brotnjo, istodobno s tim natjecanjem na čitlučkim Barama je održavalo i pojedinačno prvenstvo BiH za sve kategorije. Zlatnom medaljom na tom natjecanju okitile su se Ružica Stojić u disciplini četveroboj za djevojčice te Anđela Kovačević u disciplini sedmoboj za mlađe juniorke.

Srebrenu medalju u višeboju osvojili su: Josip Soldo u disciplini troboj za pionire i Karmen Petković u disciplini troboj za pionirke, dok je Klaudiji Planinić pripala brončana medalja u disciplini četveroboj za djevojčice.

Očito je, dakle, da osvojenjem medalja u višeboju, atletičari i atletičarke Brotnja pokazuju svestranost u atletskim natjecanjima.

- Ovim natjecanjem ujedno je  završila ovogodišnja vrlo uspješna sezona AK Brotnjo, koji se ostvarenim rezultatima pokazao kao najuspješniji sportski kolektiv ove godine u čitlučkoj općini. Iz čitavog niza uspješnih rezultata AK Brotnjo u ovoj godini izdvojio bih:  djevojčice Brotnja koje s osvojenim naslovom ekipnih prvakinja BiH, dječake s naslovom ekipnih prvaka BiH, naše seniorke - prvakinje BiH u skakačkim disciplinama, mlađe juniorke - osvajačice Kupa BiH, dječake i djevojčice s najnovijim naslovom kupa BiH, te drugo mjesto juniorki na  ekipnom prvenstvu BiH. Uz to, na pojedinačnim prvenstvima BiH i Hrvatske, atletičari i atletičarke Brotnja osvojili preko 100 medalja te nastupali za reprezentaciju BiH i Hrvatske sudjelujući na Balkanskim igrama i nekoliko međunarodnih mitinga – rekao nam je s razlogom zadovoljan Božo Bagro, predsjednik Atletskog kluba Brotnjo iz Čitluka.

brotnjo.info