FOTO  APK Zrinjski: Generacija plivača za uzor

apk zrinjski, ana čović, Filip Vrljić, Luka Kopilaš

AnaČović rođena 1995.g., Filip Vrljić, rođen 1995.g. i Luka Kopilaš, rođen 1996.g., nakon uspješnog bavljenja plivanjem više od deset godina, svoje školovanje nastavljaju na prestižnim Univerzitetima u Americi i Hrvatskoj.
Ana, Filip i Luka članovi su APK Zrinjskog od samog osnutka 2008. godine. Za klub su nastupali na mnogim domaćim i međunarodnim plivačkim natjecanjima te osvojili preko 300 medalja. Pobjednici su mnogih plivačkih natjecanja i višestruki državni prvaci u više kategorija.

Svakodnevni plivački treninzi , odlasci na natjecanja i dugogodišnje odricanje bili su formula za uspjeh i izvan plivališta te su svakako doprinijeli akademskoj izvrsnosti ovih mladih ljudi. Za njihov uspjeh svakako su zaslužni i treneri Jelena Letica, prof. Ninoslav Šilić, Vanja Hujdur i Marinko Ferenc koji su kroz svoj rad i iskustvo pomogli Ani, Filipu i Luki, kao i mnogim drugim članovima kluba da uspješno prebrode sve zapreke.

Sportski uspjeh ovih mladih sportaša je izvrstan,a navesti ćemo samo neke od njih.
Ana Čović, višestruka državna prvakinja u gotovo svim kategorijama, od mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora, osvajačica preko 300 medalja, isplivala je neke od najvrjednijih rezultata u svojoj kategoriji. Plivanje trenira od 2002 godine.
Srednju školu završila je u Mostaru, Gimnazija fra Grge Martića i (UWC) Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru, školovanje nastavlja na University of Florida , USA, smjer strojarski inženjering, osigurana puna stipendija. Nastavlja plivanje na Swimming club of University of Florida.

Filip Vrljić, osvajač više medalja na državnim prvenstvima, domaćim i međunarodnim plivačkim natjecanjima, plivanje trenira od 2002 godine.
Srednju školu završio je u Mostaru, Gimnazija fra Grge Martića i (UWC) Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru , školovanje nastavlja na Uniersity of Oklahoma , USA, smjer kemijski inženjering, osigurana puna stipendija. Nastavlja plivati rekreativno.

Luka Kopilaš, osvajač više medalja na državnim prvenstvima, domaćim i međunarodnim plivačkim natjecanjima, plivanje trenira od 2003 godine.
Srednju školu završio je u Mostaru, Gimnazija Mostar , školovanje nastavlja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao redovan student. Nastavlja plivati u HAPK Mladost.

Pored Ane, Filipa i Luke još je jedan uspješan plivač, član APK Zrinjskog, Goran Šimić nakon plivanja školovanje nastavio u USA i danas je uspješni visokoobrazovani mladi poslovni čovjek, trenutno u Londonu.
APK Zrinjski im želi puno uspjeha na fakultetu i očekuje ih sljedećeg ljeta.