Anti Kosteliću oduzet status vrhunskog trenera

ante kostalić

Za javnost najzanimljivija vijest svakako jeste da je Ante Kostelić izgubio status vrhunskog trenera.

Gips je s Janicom i Ivicom napravio čudesne stvari, i to u državi koja nema nikakve uvjete za skijanje. Janica i Ivica zajedno su osvojili ukupno deset medalja s olimpijskih igara, a njihov otac, nakon 20 godina statusa vrhunskog trenera, nije zadovoljio uvjete HOO-a.

Ante je bio u programu vrhunskog trenera i nakon Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, gdje je s Ivicom osvojio posljednju obiteljsku medalju s velikih natjecanja, a iz HOO-a poručili su da legendarni Gips nije imao realne šanse nakon toga opravdati status vrhunskog trenera. Pružili su mu priliku do ovogodišnjih Igara u Pjongčangu, gdje su do posljednjeg roka čekali mogući nastup Ivice Kostelića.

S 80 godina na leđima, Ante Kostelić ne odustaje od skijanja. Odlučio je uzeti pod svoje dva mlada perspektivna hrvatska skijaša, Eliasa i Samuela Kolegu, koji nisu opravdali statuse vrhunskih olimpijaca zbog rezultata na Igrama u Južnoj Koreji ove godine.

Navodno su im Nijemci ponudili sjajne uvjete da prijeđu pod njihovu zastavu, ali Gips je to odbio te ih je odlučio trenirati.

U HOO-u rade na tome da nagrade trenere koji su ostvarili izvanredne rezultate tako da im pruže sportsku mirovinu za trenere. To bi bila naknada za izvrsnost po uzoru na onu koja se daje sportašima. Osim Gipsa, kandidati za sportsku mirovinu bili bi Lino Červar, Ratko Rudić, Joško Vlašić, Nikola Bralić...