Andy Murray - MARIN ČILIĆ 6-3, 6-2

ATP Zagreb, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, ATP Rotterdam ABN Amro, finale, Edouard Roger-Vasselin, francuz, Marin Čilić, tenis, ATP Miami, Marinko Matošević, Marin Čilić, tenis, tenis, London, masters, Ivan Dodig, Marin Čilić, hrvatski teniseri, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Borne Ćorić, zadar, Davis cup, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, Andy Murray, Marin Čilić, tenis
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić porazom je otvorio svoj drugi nastup na ATP Finalsu u Londonu. Njega je u susretu 1. kola skupine "John McEnroe" svladao prvi igrač svijeta Britanac Andy Murray sa 6-3, 6-2. Bio je ovo 15. međusobni susret Čilića i Murraya i 12. pobjeda Britanca.

Iako konačni rezultat sugerira kako je Murray lako došao do pobjede, to nije bio slučaj pogotovo u prvom setu u kojemu je Čilić imao čak pet "break-lopti" u tri različita servis-gema Murraya, no iskoristio je samo jednu, dok je Britanac iskoristio obje prilike za oduzimanje servisa našem igraču.

U svih pet prvih gemova dvoboja igrač na prijemu je imao barem jednu "break-loptu". Čilić je imao dvije u prvoj igri do kojih je stigao odličnim "passingom". No, Murray je prvu spasio odličnim servisom, dok se na drugu igrali, ali je Čilić promašio u izmjeni udaraca s osnovne linije. Već u sljedećoj igri Čilić je s dvije neforsirane pogreške izgubio servis samo da bi Murray vratio "uslugu" s dvostrukom servis pogreškom i dva promašena forhenda. Nažalost, uslijedio je i treći uastopni "break" do kojega je Murray stigao zahvaljujući dvama promašenim forhendima Čilića. Naš je najbolji igrač stigao do "break-lopte" za smanjenje na 2-3, ali tada je Murray zabio asa, te do kraja prvoga seta nije dopustio Čiliću povratak u rezultatsku ravnotežu.

U drugom setu ponovno je Čilić imao prvi priliku za "break", ali Murray je tu opasnost otklonio asom. Svaki je igrač držao svoj servis do 2-2, a onda je Murray osjetio priliku u petoj igri, napao i odličnim forhendom stigao do "breaka". Čilić je kod rezultata 2-4 odigrao još jedan slab gem na svoj početni udarac i tu je susret bio završen.

U prvom susretu ove skupine "Japanac Kei Nishikori svladao je Švicarca Stana Wawrinku s uvjerljivih 6-2, 6-3.

Tako će u 2. kolu u srijedu Čilić igrati protiv Wawrinke, a Murray protiv Nishikorija.

Rezultati 1. kola

POJEDINAČNO,

Skupina John McEnroe:

Kei Nishikori (Jap) - Stan Wawrinka (Švi) 6-2, 6-3

Andy Murray (VB) - MARIN ČILIĆ (HRV) 6-3, 6-2

PAROVI,

Skupina Fleming/McEnroe:

Raven Klaasen/Rajeev Ram (JAR/SAD) - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Fra) 7-5, 6-4

Henri Kontinen/John Peers (Fin/Aus) - Feliciano Lopez/Marc Lopez (Špa) 6-3, 7-6 (7)