FOTO  3 zlata ,3 srebra i 1 bronca za Mostarske mažoretkinje na Državnom prvenstvu

mostarske mažuretkinje

Na ovom prvenstvu je sudjelovao veliki broj gradova Federacije Bih :, Grude, Široki brijeg, Prozor-Rama, Livno, Tomislavgrad, Kiseljak, Uskoplje, Stolac, Čapljina, Novi Travnik, Mostar . 

Najveći uspjeh te titule Državnih prvakinja na ovom prvenstvu su ostvarile kadetkinje u kategoriji formacija pom-pon , i seniorke u kategoriji formacija pom-pon, a nositeljice zlatne medalje su također i neformacija junior duo pom-pon.

Inače Mostarske mažoretkinje već niz godina dolaze sa Državnih natjecanja okićene sjajnim plasmanima, na osnovu čega predstavljaju Mostar i BiH na predstojećim Europskim natjecanjima. Europsko natjecanje se ove godine održava u Rumunjskoj , grad Targoviste od 11-14.09.2014.

Paralelno sa pripremana za Državno prvenstvo ono na što se Mostarske mažoretkinje pripremaju su i Europske turneje. Naime, s jedne takve smo se vratile prošli mjesec a za drugu turneju pripreme kreću već od idućeg tjedna.

Naime riječ je o velikoj Europskoj turneji u sjajnu svjetsku metropolu Paris gdje Mostarske mažoretkinje kreću krajem 5 mjeseca zajedno sa Hrvatskom Glazbom Mostar.