OI Rio: Braća Sinković u polufinalu

braća Sinković

Braća Sinković su trećoj skupini kvalifikacija pobijedili s rezultatom 6:30.09. Drugo mjesto s više od tri sekunde zaostatka zauzeli su Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androdias, dok su treći bili Australci David Watts i Christopher Morgan s više od šest sekundi zaostatka.

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014. upisali su pobjede u 27 utrka u nizu na velikim natjecanjima (SP, EP, SK) računajući od kvalifikacija do finala. Pobijedili su na svjetskom prvenstvu u Amsterdamu (2014), svim utrkama Svjetskog kupa, te ove godine na EP-u u njemačkom Brandenburgu.

Polufinale je na rasporedu u utorak.

Danas je nastupio i Damir Martin koji se plasirao u četvrtfinale samaca zauzevši drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Dvostruki europski prvak u samcu Martin vodio je u prvoj polovici utrke, no potom ga je pretekao Norvežanin Nils Jakob Hoff koji je na kraju ciljem prošao sa 5.61 sekundom prednosti ispred 28-godišnjeg Vukovarca.

No, kako su izravni prolazak u četvrtfinale uspjela izboriti po trojica prvoplasiranih iz svake skupine, Martin nije imao razloga forsirati jer je imao gotovo 15 sekundi prednosti u odnosu na četvrtoplasiranog Tunižanina Mohameda Taieba.

Četvrtfinalne utrke samaca na programu su u utorak.

Hina