Zvonimir Kožulj: Nadam se da ćemo uspjeti izboriti plasman u Europu

...sa područja Hercegovine. Popularni Zvone je prošao cijele pripreme za kojih je postigao dva pogotka, te se ozbiljno nametnuo i šefu struke Slavenu Musi.

Tvoja neugodna ozljeda je stvar prošlosti, kako se ti sada osjećaš?

Dobro se osjećam trenutno,iako uvijek poslije većeg napora osjetim malo to koljeno. Razgovarao sam s doktorom koji kaže da to je normalno i ne brine me previše. Bitno mi je da u igri mogu bez problema raditi sve što sam mogao i prije ozljede.

Postigao si pogodak za pobjedu Širokog nad Vitezom, da li si zadovoljan svojom formom?

Jesam zabio sam taj pogodak uz malo sreće , osim toga bio sam i u Istri strijelac jednog gola, tako da mi to puno znači za moje samopouzdanje. Trener Musa ima strpljenja za mene i pomaže mi što mi je također jako bitno. Sada mi je najvažnije da se iz dana u dan dižem i dostignem formu koju sam imao prije ozljede, pa ako Bog da i da budem još bolji.

Bio si prije ozljede i standardan član mlađih reprezentativnih selekcija, pa da li se opet nadaš pozivu?

Razgovarao sam sa izbornikom Jagodićem,realno nisam još za poziva pa me je zadnji put izostavio iz više razloga. Razgovarali smo i dok sam bio ozlijeđen i sada sve ovisi o meni. Ako se nametnem svojim igrama u svom klubu dobit ću poziv i u reprezentaciji, nema tu puno pameti.

Uopće kako danas izgleda momčad Širokog i da li će bolje izgledati na proljeće nego što je to bilo najesen?

Mislim da se odlično radi na treninzima i s razlogom možemo biti optmistični. Nama je cilj i dalje isti, plasman u Europu i nadamo se da ćemo uspjeti u tome.

Imaju li Široki i Zrinjski snage i kvalitete uplesti se u borbu za naslov?

Sve ovisi od međusobnih utakmica. Moj dojam je da nismo imali sreće ni protiv Željezničara, ni protiv Sarajeva. Zrinjski je u prevenstvu i u kupu pokazao da se može itekako nositi s ove dvije sarajevske ekipe, a uvjeren sam da ćemo u proljetnom djelu i mi to pokazati.

Na dnu ljestvice je također gužva. Tko bi po tebi mogao biti glavni kandidat za niži rang?

Gradina je već siguran kandidat za niži rang, a čini mi se da su Travnik i GOŠK nešto slabiji nego prethodnih sezona.

Igrali ste prije par dana sa NK Vitez koji ima najviše izgleda za plasman u Premijer ligu. Kako oni izgledaju na terenu?

Dosta iskusna ekipa, ima tu igrača koji su igrali Premier ligu više godina ,odigrali su dobru utakmicu protiv nas i pokazali se kao vrlo čvrst protivnik. Ugodno sam iznenađen sa njihovom igrom!

Što Zvone radi kada ne trenira i ne igra nogomet?

Družim se s prijateljima , sa djevojkom i sa svojom obitelji. Svi su mi bili velika potpora tijekom ove duge stanke.

Još nešto za kraj, neka poruka ljubiteljima nogometa?

Poručio bih onima koji se bave nogometom da to rade iz ljubavi i da nikada ne odustaju. Ostalima bih poručio da nas nastave podržavati u još većem broju, na kraju krajeva radi publike se i igra nogomet i nije bez razloga najvažnija sporedna stvar na svijetu!

hercegovina.info