Zvonimir Kožulj: Hercegovački klubovi mogu parirati Željezničaru i Sarajevu

NK Široki Brijeg, NK Osijek, prijateljska utakmica, Zvonimir Kožulj, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, Zvonimir Kožulj, NK Široki Brijeg
Nažalost na tom putu ga je zaustavila ozljeda koja ga je nekoliko mjeseci udaljila od terena koja je nadamo se svi skupa samo ružna prošlost. Evo što o svemu za naš portal kaže sam Zvonimir.

Kao prvo kakvo je tvoje zdravstveno stanje i kada očekuješ povratak na teren?

S obzirom da nisu prošla ni 3 mjeseca od operacije, nisam nezadovoljan trenutnim stanjem. Ovaj tjedan sam se priključio ekipi,radim po posebnom programu i sada mi je najbitnije vratiti mišiće desne noge koji su oslabili što je normalno nakon stanke. Počeo sam i s laganim pravocrtnim trčanjem, tako da za sada sve ide prema planu.

Koliko je teško pala ova pauza mladom nogometašu poput tebe?

Da vam iskreno kažem kada su mi priopćili nalaze magnetne rezonance.te da moram na operaciju bio sam šokiran. Desilo se u najgorem mogućem trenutku za mene, s obzirom na težinu ozljede i vrijeme koje zahtjeva oporavak.

Kada očekuješ da uđeš u formu u kojoj si bio prije ozljede?

Obično nakon ovakve ozljede oporavak traje šest mjeseci. Ja se nadam da ću u 12 mjesecu dok trajala zimska pauza uspjeti još neke stvari uradit individualno i onda doći spreman na zimske pripreme.

Pratiš li igre svog kluba i misliš li da ćeš se moći nametnuti treneru Musu kada se oporaviš?

Naravno da pratim. Što se tiče mene, kao i svaki sportaš ja moram radit, vjerovat i biti optimističan da ću ponovno dobit šansu, ali sad mi je najbitnije kvalitetno se oporaviti.

NK Široki je prava mala kolonija nogometaša iz Mostara, pa u kakvim si odnosima sa njima?

A jeste ima nas puno, svi su izuzetni momci do jednog, držimo se zajedno i stvarno imam odlićan odnos sa svima.

Prvenstvo je tek počelo, ali Široki, pa i Zrinjski već zaostaju za vodećima. Da li se to može izmjeniti?

Kao što kažete prvenstvo je tek počelo i nema razloga za brigu jer je sve još uvijek otvoreno. Pratio sam i Zrinjski i Široki, te mislim da mogu parirati ekipama iz Sarajeva koje trenutačno su u vrhu.

Osjećaš li kao mlad nogometaš da nogomet u Hercegovini stagnira i da primat preuzimaju klubovi iz Sarajeva?

Pa nebi rekao da stagnira. Široki je prošle sezone završio iza Želje i u prvenstvu i u kupu, dok je Zrinjski u zadnje dvije sezone u maloj krizi, ali koliko vidim dižu se na organizacijskom planu što je i glavni preduvjet za povratak u vrh. Tu su i GOŠK i Branitelj koji su dobri za kaljenje mladih igrača koji se nisu uspjeli odmah nametnut u prvi plan kvalitetnijih ekipa.

Sa druge strane mlade selekcije Širokog, pa i Zrinjskog su redovito među najboljim u omladinskim ligama. Gdje se gubi kvalitet mladih nogometaša na tom prelazu iz juniora u seniore?

Omladinci su redovito u samom vrhu, i mislim da se mladom nogometašu moraju poklopiti mnoge stvari na tom prelazu. Ako je kvalitetan njegovo vrijeme će sigurno doći. Dosta igrača kao što su Zeba i Svraka iz Želje nisu odmah našli svoje mjesto u seniorima, ali su nastavili raditi i sada su glavni igrači.

Još poruka čitateljima za kraj?

Da nastave podržavati Hercegovački sport pogotovo nogomet, jer za publiku se i igra i bez navijača je sve to manje vrijedno. Također bi se želio zahvaliti Upravi i svim ljudima iz NK Široki Brijeg čto su se pobrinuli za vrhunski medicinski tretman i sve stvari vezane uz moj oporavak.

hercegovina.info