Zvonimir Blaić: Zrinjski je u Mostaru protiv svakoga favorit

zrinjski-olimpic
Dobar dio zasluga između ostalih treba pripisati radišnom desnom beku Zvonimiru Blaiću, koji skromno poručuje da nije samo do obrane i kako Plemići imaju momčad sposobnu za najveće dosege.
Pet kola, četiri trijumfa, remi i netaknuta mreža. Zrinjski je skoro jednako učinkovito startao i prošle sezone, razlika je bila u primljenog golu protiv Drine. Ovog ljeta sve je skoro pa savršeno. Bilo bi još bolje, smatra Šibenčanin Zvonimir Blaić, da je na račun sjela i "trica" protiv Širokog.
- Dojam je zaista dobar, jedino nam je žao što tri boda nismo osvojili i protiv Širokog. Ušli smo s ciljem da pobijedimo, po meni bili i bolji, ali bila je to tvrda utakmica, respekt je bio primjetan na obje strane, rekao nam je neumorni Blaić, jedan od boljih pojedinaca Zrinjskog na startu sezone.

Tri boda bježi Zrinjski drugoplasiranoj Slobodi, Široki je sa minus pet treći. Ishod je to koji je donekle iznenadio neke, ne i Zvonimira.
- Da, poklopili su nam se neki rezultati i s te strane gledano, još je veća šteta što nismo dobili Široki i još se više odvojili. Ali nisam nešto posebno iznenađen tim nekim drugim utakmicama. Gledajući nas, po meni je bilo OK ostati neporažen u derbiju. Borba za vrh će sigurno biti dobra, a mi moramo nastaviti gledati samo sebe. Ove sezone želimo trofej, sad u prvenstvu ili Kupu, vidjet ćemo.
Obrana je dala veliki obol dosadašnjim rezultatima, ali Zvonimir zadnjoj liniji ne pripisuje sav kredit. Naprotiv. Stao je u obranu veznog reda kojeg je šef struke Vinko Marinović u remiju sa Širokim više očekivao...

- Sve su to dobri igrači, nije samo do obrane. Nadam se da ćemo ponoviti prošlosezonski uspjeh kada smo bili najbolja obrana Lige. A vezni red..., sa Radulovićem, Žeravicom, Petrakom, Šćepanovićem i ostalima mislim da imamo najbolji vezni red Lige. Možda nas je malo stigao umor, jer ipak smo prije Širokog odradili zahtjevnu utakmicu na Koševu, ali uvjeren sam da će kvaliteta u veznom redu doći do izražaja kada to bude najvažnije. Mislim da nam kao momčadi ništa ne fali, imamo sve.
Svojim partijama je - zadovoljan.

- Prošao sam pripreme i mislim da je to do sada bilo dobro. Ali općenito ne volim govoriti o sebi. Trudim se i nadam se da ću nastaviti s dobrim partijama.
A dobra partija od njega će se tražiti i u petak, kada Zrinjski Pod Bijelim brijegom dočekuje Čelik.
- Čelik je pokazao da je dobra, čvrsta ekipa. Po mom su mišljenju nadigrali Sarajevo. Ali Zrinjski je u Mostaru protiv svakoga favorit, pa ćemo se i u toj utakmici postaviti napadački i krenuti po tri boda.
To što se igra u petak, smatra Zvonimir, nije idealno, ali termin ipak ne doživljava kao problem.

- Brzo će doći ta utakmica, nepunih pet dana nakon Širokog. Da, jeste nešto kraći period priprema, ali baš zato što slijedi reprezentativna stanka, sada moramo dati maksimum. Bit će vremena za odmor.

Dnevni list