Zvezda najgledanija ekipa bivše Jugoslavije, Hajduk drugi, Dinama nema na mapi

Torcida, Hajduk, Torcida, Hajduk, NK Hajduk, Torcida, Torcida, Hrvatska, Gruzija, bojkot, Hajduk, Dinamo, gledanost, Hajduk, inter, Europska liga, Hajduk, kazna, UEFA, Torcida, rođendan, Torcida, HNS, Hajduk, torcida hajduk, Torcida, Hajduk, hajduk split torcida, everton, Poljud, Hajduk, Hajduk, Dinamo
Kada se to napravi u usporedbi s ligama susjednih zemalja, tek onda možemo spoznati cijelu sliku i procijeniti gdje se nalazimo u usporedbi s najbližim primjerima.

Posjećenost utakmica HNL-a, unatoč "skidanju" s javne televizije, nije porasla već je čak i pala. Hajduk je uvjerljivo najgledaniji klub kod kuće na Poljudu gdje na utakmice u prosjeku dolazi oko 11 000 gledatelja. Drugi najveći hrvatski klub Dinamo na Maksimiru prati 2837 navijača po susretu, što je manje od Istre 1961 koju na Aldo Drosini prati 3212 gledatelja. Najmanje gledatelja dolazi u Kranjčevićevu na domaće utakmice Zagreba - oko 850 po susretu.

Zvezda najgledanija ekipa bivše Jugoslavije, Rumunji dominiraju regijom

Puno su zadovoljniji zato naši istočni susjedi. Srpski velikani Crvena zvezda i Partizan uz još nekoliko manjih klubova ove su sezone podigli prosjek gledanosti, ali još uvijek su iza Rumunja koji imaju najposjećenije stadione u regiji.

Prema pisanju portala Sportal.rs navijači Crvene zvezde najbrojniji su na stadionima srpskog prvenstva. Na Marakani domaće utakmice bivšeg prvaka Europe prati u prosjeku 17.894 navijača. Na drugom mjestu je prošlogodišnji drugoligaš Novi Pazar čije susrete prosječno prati 6.250 navijača, a iza njih je Radnički 1923 iz Kragujevca sa 5.917 gledatelja. Četverostruki prvak Partizan je tek na četvrtom mjestu sa 5.167 gledatelja po utakmici.

Rumunjski velikan Steaua na domaće utakmice privlači oko 25.800 navijača, a iza još jednog bivšeg europskog prvaka smjestio se Universtiae Cluj sa 13.333 gledatelja po utakmici.

I Mađari bolji od Dinama

Bugari, Makedonci, Slovenci i bosanskohercegovački klubovi zaostaju za ovim brojkama koliko i hrvatski.

Vodeća momčad bugarskog prvenstva Ludogorec najgledaniji je u domaćem prvenstvu sa 4900 u prosjeku, dok CSKA Sofija ima podršku 3.443 navijača po utakmici. Puno su bolji mađarski predstavnici, Diósgyőri prati 7.800 gledatelja po susretu, dok Debrecen ima petsto manje, a Ferencvaroš oko 5.688.

U Sloveniji je najgledanija Mura 05 sa 5.400 navijača po susretu, a iza njih je Maribor s nešto više od 3.000 gledatelja. U BiH najpopularniji je Željezničar sa oko 5.000 navijača po susretu, a u Makedoniji dominira Vardar sa 3.425 navijača. Crnogorsku Budućnost prati 2.625 navijača po susretu.