FOTO  Župa Stolac osvojila drugo mjesto na završnici KMNL-a

župa stolac, malonogometni turnir

...(KMNL) Crkve u Hrvata održala se od 11. do 14. lipnja u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, u gradu Vrbovcu. Na ovogodišnjoj Završnici nastupilo je ukupno 14 ekipa, odnosno predstavnici Zagrebačke, Riječke, Splitsko-makarske, Đakovačko-osječke, Zadarske i Vrhbosanske nadbiskupije te Porečko-pulske, Šibenske, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske te domaće Bjelovarsko-križevačke biskupije. Momčad koja je predstavljala naše biskupije bila je župa sv. Ilije Proroka iz Stoca, koju je pratio njihov župnik i dekan don Rajko Marković te don Mladen Šutalo, Povjerenik za mlade i koordinator Međužupne lige Hercegovine (MLH).

Momčad iz župe sv. Ilije iz Stoca ostvarila je veliki uspjeh, osvojivši drugo mjesto na ovoj Završnici, na kojoj nastupaju najbolji predstavnici iz pojedinih (nad)biskupija u kojima se igra katolička liga u malom nogometu. Pehare najboljim ekipama uručio je gosp. Zorislav Srebrić, direktor svih reprezentacija HNS-a.

Ovom prilikom čestitamo i zahvaljujemo na velikom uspjehu župe sv. Ilije iz Stoca, koja je osim drugog mjesta imala najboljeg strijelca ove Završnice, Josipa Boškovića, s 10 pogodaka te su osvojili FAIR-PLAY nagradu za najpošteniju igru ove Završnice, koju im je uručio pomoćni biskup zagrebački msgr. Mijo Gorski. Ovo nije samo uspjeh za župu Stolac nego i za MLH i za sav trud koji se ulaže u mladost koja igra ovu ligu, u koju je uključeno 20 župa naših biskupija. Ovu priliku koristim zahvaliti svima onima koji na bilo koji način doprinose radu unutar MLH, svim sudionicima naše lige, gdje se plodovi vide u svakodnevnom životu, kao i onima koji su nas i ove godine pomogli i omogućili sudjelovanje na ovogodišnjoj završnici. Neka Bog nagradi svako dobro svima koji dobro čine.