Zubak: Mamić mi je priznao da više voli Hajduk od Dinama!

Kaže da mu se ta ideja već neko vrijeme vrzma po glavi, ali da odluku nije teško donio, prenosi slobodna dalmacija.

Razlozi odlaska?

- Jednostavno ne mogu više trpjeti ovaj nogomet prepun laži i nepoštenja. Ovaj klub je bez ikakve podrške, bilo od gradske četvrti, bilo od grada. Gdje god pogledam, pogotovo u našoj neposrednoj blizini, "niču" tereni s umjetnom travom, grade se svlačionice i klupske prostorije, pa čak i čitavi stadioni. I sve to u niželigaškim klubovima, a Croatiji nitko ne želi pomoći. Što je najgore, ne daju nam mogućnost da si sami pomognemo - objasnio je Zubak za Sportske novosti.

Koliko ste vlastitog novca uložili u klub?

- Previše. Sad mi je jasno, previše. Reći ću vam samo da mi je Državna revizija priznala ulog od 25 milijuna kuna, a to je tek manji dio od ukupnog iznosa. Ja sam jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je dao nešto nogometu dok svi ostali žive od njega. Jasno mi je da nikome ne odgovaram kao osoba koja je financijski neovisna, koja neće graditi nešto za neki novac kako bi dobar dio toga vratio nazad u nečiji džep, ali za mene je zakon - zakon - kazat će na sebi osebujan način.

Što ostavlja iza sebe?

- Klub u 2. HNL.

U kakvom stanju?

- U ništa boljem ili lošijem od općeg stanja u hr-nogometu u kojem, recimo, ovih dana igrači Karlovca štrajkaju i neće započeti pripreme jer nisu dobili plaću od rujna.

Može li Croatia bez Z. Z-a?

- Može, naravno da može. Pa nitko ne kaže da mora igrati Prvu ili Drugu ligu - zaključio je Zubak koji će, kako nalaže procedura, svoju ostavku na mjestu predsjednika kluba sljedećeg tjedna prezentirati i Skupštini i Izvršnom odboru kluba. Kaže da odlazi prihvate li oni to ili ne i, doista, čini se da se ovoga puta neće vraćati. Kako u Croatiju tako niti u nogomet. Sve dok...

- Država ne počisti probleme u nogometu.

Zubak se nerijetko osvrtao na čelnu organizaciju domaćeg nogometa.

- Ona Izborna skupština je bila sramotna, ali i jednako tužna. Tamo 'gore' je sve bitnije od nogometa, pogledajte kako visoko samo kotira Željko Širić koji je godinama reketirao suđenjem, a to radi i danas. Marković nas je namjerno izbacio iz 1. HNL jer je sljedeća bila izborna godina, i znao je da na nas neće moći utjecati.

Aferu 'Offside' si neće oprostiti:

- I ta je afera podmetnuta od 'interesne' strane. Žao mi je što to nisam prije uočio, jer iz današnje prespektive mi se čini da sam morao to prepoznati. No, to je više blata, ako se dokaže naravno, na te pojedince nego li na klub.

O Mamiću će Zubak reći:

- Mamić je tip koji je s tobom dobar dok te treba, a kad te ne treba, najradije bi te zgazio - kazao je Zubak, te dodao jednu zaista zanimljvu anegdotu. Za Zdravka Mamića koji je svim porama odavno vezan za Dinamo kazao je da mu je rekao sljedeće:

- Zvonko, Hajduk mi je više pri srcu, ali ovdje je lova!