Zrinjskom veliki derbi protiv Željezničara, Širokom bod iz Bijeljine

BH Telecom Premijer liga BIH, BHT Premijer liga, premijer liga BIH natjecanje

Vikend iza nas donio je susrete 14. kola Premijer lige BiH, a postignuti su sljedeći rezultati:

FK Mladost - FK Zvijezda 1:0
NK Čelik - FK Velež 0:2
HŠK Zrinjski - FK Željezničar 2:1
FK Radnik - NK Široki Brijeg 0:0
FK Sloboda - FK Sarajevo 1:1
FK Borac - FK Tuzla City 2:0


FK Mladost - FK Zvijezda 1:0

Teže od očekivanog nogometaši Mladosti došli su do bodova u sudaru sa Zvijezdom. Kada se sve sabere i oduzme Zvijezda je bila bolja i imala je puno veći broj prigoda. U nogometu ne pobjeđuje onaj koji je bolji nego onaj koji da više pogodaka, a ovaj puta Mladost je bila ta koja je slavila.


NK Čelik - FK Velež 0:2

Iz Čelika su uoči utakmice poručili da nema nikome bodova iz Zenice, ali tu izjavu je trebalo potvrditi i igrom na terenu. Gosti su bili bolji i na kraju su zasluženo slavili i odnijeli kući tri boda, i tako su se revanširali Čeliku za poraz u Vrapčićima s početka sezone.

HŠK Zrinjski - FK Željezničar 2:1

Derbi kola pripao je zasluženo Zrinjskom čiji su igrači ginuli za svaku loptu. Gledatelji nisu vidjeli neku ekstra nogometnu predstavu i ova će se brzo zaboraviti, te će ostati samo upamćen rezultat i pobjeda Zrinjskog. Nakon ova tri boda vratio se mir među Plemiće i sada im slijedi lakši raspored i kako svi iz kluba ističu povratak prema vrhu ljestvice.


FK Radnik - NK Široki Brijeg 0:0

Utakmica u Bijeljini završila je bez pobjednika i to je najrealniji ishod sraza Radnika i Širokog. Na koncu obije momčadi mogu biti zadovoljne s po jednim osvojenim bodom.

FK Sloboda - FK Sarajevo 1:1

Iako je uoči utakmice Sarajevo bilo favorit srčanost igrača Slobode donijela im je zaslužen bod koji će im biti poticaj u nastavku prvenstva. Realno Sloboda ima dobar sastav i novog trenera i bit će u nastavku prvenstva težak protivnik svim ekipama u PL BiH.


FK Borac - FK Tuzla City 2:0


Borac je zasluženo slavio protiv ekipe iz Siminog Hana i ovo je četvrta pobjeda u nizu za klub iz Banja Luke. Tuzla City doživjela je drugi uzastopni poraz i morat će nešto pod hitno popraviti ako se misli zadržati u vrhu ljestvice.