Zrinjski slavio na Tušnju, Široki velikim preokretom do pobjede nad Mladosti

Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg

Rezultati 10. kola Premijer lige BiH

Sloboda – Zrinjski 0:3
Radnik – Čelik 2:1
Velež – Tuzla City 2:1
Sarajevo – Borac 1:0
Široki Brijeg – Mladost 3:2
Željezničar – Zvijezda 09. 6:0


Sloboda – Zrinjski 0:3

Kao što smo i najavili u utakmici na Tušnju HŠK Zrinjski je bio apsolutni favorit protiv Slobode. Imali su Plemići puno više od igre apsolutni posjed i rezultat toga je visoka i zaslužena pobjeda od 0:3. Domaći nisu uspjeli zatresti mrežu Zrinjskog ni nakon poklonjenog jedanaesterca. Zrinjski je ovom gostujućom pobjedom uhvatio priključak na vrhu ljestvice, dok će Sloboda morati puno bolje igrati ako želi sačuvati premijerligaški status.

 

Radnik – Čelik 2:1

Radnik je nastavio s dobrim igrama jučer na svom terenu pobjedom nad Čelikom. Domaći su imali više od igre i zasluženo su slavili. Imao je Čelik dobrih momenata u svojoj igri, ali to nije bilo dovoljno za ništa drugo nego za minimalni poraz.

Velež – Tuzla City 2:1

Uoči jučerašnjeg susreta Tuzla City bila je vodeća momčad PL BiH. Imali su gosti i vodstvo u Vrapčićima, ali su na kraju ipak ostali praznih ruku. Domaći nogometaši imali su više od igre, i na kraju su zasluženo slavili i osvojili vrijedne bodove. Gosti su osim ove utakmice izgubili i prvo mjesto na ljestvici.

Sarajevo – Borac 1:0

Borac je odolijevao na Koševu sve do 87. minute kada je Sarajevo stiglo do pogotka vrijednog tri boda. Domaći su bili bolji, imali su više prigoda i na kraju su ipak zaslužili pobjedu. Gosti ipak mogu žaliti jer su bili na mali korak od boda, ali u zadnjim minutama su primili tak pogodak koji je za njih značio i poraz, te povratak kući bez bodova.

Široki Brijeg – Mladost 3:2


NK Široki Brijeg je na Pecari došao do vrijednih bodova nakon velikog preokreta. Imali su gosti na početku susreta velikih 0:2, a onda je na terenu igrala samo domaća momčad. Imali su domaći nogometaši apsolutnu dominaciju koja je na kraju urodila plodom. Pobjednički pogodak Široki je postigao u sudačkoj nadoknadi i s obzirom na viđeno momčad s Pecare je zaslužila pobjedu.

Željezničar – Zvijezda 09. 6:0


Na Grbavici rutinska pobjeda Željezničara nad Zvijezdom 09. Krajnji rezultat dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Željezničar je nakon utakmica izbio na prvo mjesto, a gosti su već sada na pragu ispadanja iz društva najboljih.