Zrinjski može i mora puno više i puno bolje

Zrinjski-Sarajevo

Reprezentativna stanka dolazi u pravi momenat za nogometaše HŠK Zrinjski. Plemići će stanku iskoristiti za odlazak u Rijeku na prijateljsku utakmicu protiv NK Rijeka, ali i za konsolidaciju redova pred nastavak natjecanja u PL BiH.


Nakon odigranih 12 kola PL BiH Plemići su na petom mjestu s 20 osvojenih bodova. Kada se sve oduzme i sabere to je premalo za ovu momčad koja je uoči početka PL BiH proglašena za jednu od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka. Igrački gledano Zrinjski i jeste najkvalitetniji u PL BiH, ali tu kvalitetu treba pokazati i na terenu, a to Plemićima nije u potpunosti pošlo za rukom.

Posebno razočarenje navijačima je dosadašnji skor Plemića s momčadi iz gornjeg dijela ljestvice gdje je HŠK Zrinjski osvojio samo dva mršava boda. Ako se porazi s početka prvenstva protiv Sarajeva i Željezničara mogu dovesti u kontekst igranja u Europi, za slabe partije u nastavku nema opravdanja. Pogotovo za poraze u Bijeljini i na domaćem travnjaku od Širokog Brijega gdje su Plemići morali pružiti puno više.

Posljednju utakmicu protiv Sarajeva Plemići nisu pobijedili, ali su za razliku od gore nabrijanih utakmica u ovoj ostavili srce na terenu. Navijači i ne traže ništa drugo nego da oni koji istrče na travnjak daje sve od sebe i s takvim pristupom će doći i rezultat.

Pravi ispit za Zrinjski uslijedit će nakon reprezentativne stanke kada u četiri kola slijede tri teške utakmice. Prvo Plemići idu u goste gradskom rivalu, a zatim pod Bijeli brijeg dolazi Željezničar i Tuzla City. Između Željezničara i Tuzla City odradit će Plemići gostovanje u Ugljeviku kod već otpisane Zvijezde 09. Zrinjski ima kvalitetu i igrače koji su kako se kaže "prekucali" ovu ligu, i vrijeme je da se taj kvalitet pokaže na terenu. Ovaj Zrinjski može i mora puno više i puno bolje od ovoga što je do sada pružio u domaćem prvenstvu. Isti su igrači na početku sezone igrali Europsku ligu i nosili se s puno jačim i kvalitetnijim momčadima od bilo koje ekipe u domaćem prvenstvu.

HERCEGOVINA.info