Zrinjski i Cibalia dva su kluba bratska njima se ponosi Herceg Bosna i Hrvatska

HŠK Zrinjski, Cibalia, Cibalia, kvalifikacije, nk slaven belupo
. Puno toga veže navijače ova dva kluba, a ono osnovno je patriotizam, domoljublje i ljubav prema svojim klubovima.

Vinkovački Ultrasi su jedina navijačka skupina u Hrvatskoj koja na svakoj svojoj utakmici izvisi zastavu Herceg Bosne kao znak potpore Hrvatima u BiH. Nerijetko su vinkovački Ultrasi dolazili u Mostar gledati i pomoći Zrinjskom u važnim utakmicama.

Poznato je također da veliki broj ljudi u Slavoniji vuče korijene iz Hercegovine, tako da su veze Vikovaca i Slavonije neraskidive sa Mostarom i Hercegovinom. U par navrata smo pisali o šikaniranju Cibalie u Hrvatskoj od strane moćnika kome smetaju jedan klub i navijači koji nikada nisu skrenuli sa puta domoljublja, ali ovaj puta ćemo o ljepšim temama.

Ove godine HNK Cibalia slavi 95 godina postojanja i među navijačima i prijateljima kluba rodila se ideja da za svoj rođendan ugosti Zrinjski. Ideja je sa oduševljnjem dočekana i u Mostaru , te se iskreno nadamo da će se to i realizirati.

Današnji trener Zrinjskog Branko Karačić rođen je u Vinkovcima, i trenirao je Cibaliu, tako da je i on spona između ponosa Slavonije i ponosa Hercegovine. Jedan drugi trener će danas opet na klupu Cibalie, a njegova momčad igra jako važnu utakmicu sa Sesvetama na domaćem terenu. Poželimo sreću Stanku Mršiću i Cibaliji u današnjoj utakmici, kao i u svim utakmicama do kraja prvenstva i iskreno se nadamo da će te utakmice biti put povratka u prvoligaško društvo.

S druga strane Karačić će danas s Plemićima igrati na vrućem terenu u Sarajevu utakmicu polufinala Kupa BiH. Poželimo sreću i Plemićima da nastave uspješan niz, te da se ove godine pod Bijelim Brijegom opet slave titule.

Za vinkovačke Ultrase Cibalia je prva, zadnja i jedina. Za mostarske Ultrase Zrinjski je život i više od toga. Skupa su dva kluba bratska kojima se ponosi Herceg Bosna i Hrvatska.

HERCEGOVINA.info