FOTO  Zrinjski: Psihička Masaža, Fizička Makljaža

Evo još čekamo da nam na leđima konja Mongolske verzije pony expressa, mada orginalne verzije Kubilaj Kana, stigne slika sa jučerasnjeg okršaja Mostarskog Zrinjskog i Kazakstanskoga Tobola. Nije nam u naravi kukanje, pa ćemo preskočiti "tko je trebao učiniti što za koga jer je taj tamo za sviju". Nije i MI smo se sa tim pomirili. Mada, možemo reći da je to možda od veće vrijednosti kultu Zrinje, nego što mu šteti. Misteriozna pobjeda, koja će takva najvjerojatnije i ostati, jer je bila bez pokrića državnih medija koji imaju vremena pisati mladim portalima kako bi im trebali plaćati pretplatu. No, idemo dalje.

Da se osvrnemo na članak u kojem smo spomenuli Sir Draganove zagonetke. Dok ne čujemo iz njihovih usta kako je to bilo, a zaključujući po live internet i radio prijenosima, okićeni krezavim znanjem Ruskoga jezika, znamo da je Zrinjski više nego nadigrao domaćine. Sir Jović se Kazahstancima prije utakmice predstavio kamufliran u skromnog gospodina, koji bi, samo ako domaćini to dozvole, išao kuci sa minimalnim porazom, a ako ne, onda bi ga jedan zgoditak na strani zadovoljio. Zbilja, fini ćiko bi prihvatio milostinju od 2:1, ili eto ako baš mora onda 3:1. Dođe dan za megdan, kad eto finog ćike sa pulenima, kojima je jedinim zaboravio reći što je rekao cijelom svijetu.

Što vam je mudar čovjek! Moramo pomenutu aromu Ćire Blaževića u zraku kada svjedočimo ovakvim potezima. Obradio je Sir Jović sviju, od domaćih i poludomaćih medija koji su jedva dočekali da objave svijetu kako Plemići kupuju pelene iz straha za put u Kazahstan što su suparnici sigurno čitali, do samih Kazahstanskih medija. Slavilo se na kraju svijeta, predao se Zrinja prije ukrcavanja na avion. Zamka je bila spremna, a evo ekipe koja se iskrcala, na domaćinovu žalost:

    85'
    90'
     80'
Mudrac: Sir Dragan Jović

 

Ostalo je povjest ......

Željko L