Zoran Mamić: U subotu slavimo naslov prvaka!

Dinamo

- Istina je, igre ovoga proljeća nisu bile na očekivanoj razini. Naslov smo praktički osigurali ujesen. U drugom dijelu imali smo problema s ozljedama. Otuda i često mijenjanje sastava. No, Dinamova je momčad kvaliteta, maksimalno koncentrirana na subotnji susret i silno želi isprati gorak okus posljednjih nastupa – tvrdi sportski direktor modrih Zoran Mamić.

Matematički, Dinamo još nije osigurao naslov.

- Nitko uopće ne razmišlja da bismo mogli ispustiti ovu prednost.

Proljetni dio prvenstva u Maksimiru je zamišljen kao priprema za (još jedan) europski iskorak.

- U tom smislu možemo govoriti o neuspješnoj sezoni. Nismo ispunili niti cilj osvajanja dvostruke krune. Ipak, gubitak Kupa ne smatram tragedijom. Bilo bi čudno da sve bude perfektno.

Robert Kovač smatra kako ova Dinamova momčad nema kvalitetu za Ligu prvaka. Čak niti za novi proboj u Europsku ligu.

- Čuo sam za tu njegovu izjavu, ali ju nisam vidio. Malo mi je kontradiktorna s njegovim ranijim razmišljanjima. Po dolasku u klub rekao je da Dinamo ima snažnu i perspektivnu momčad. Od tada je Dinamo napustio jedino Dejan Lovren.

Najviše kritika glede slabih izdanja Dinamove momčadi pretrpio je ponajprije – Krunoslav Jurčić.

- Nije lako biti trener Dinama. Ciljevi su vrlo visoki, a medijski napisi često ometaju u radu. Savjetovao sam Jurčiću da ne čita novine. Trener koji se bolje adaptira na medijski presing kudikamo bolje funkcionira. Važno je međutim napomenuti da će Jurčić voditi Dinamovu momčad i slijedeće sezone.

U Maksimiru tvrde kako će tek idućeg tjedna (''nakon proslave naslova'') započeti s ispunjavanjem kadrovske križaljke za iduću sezonu.

- Nemamo fiksnih odlazaka. Niti dolazaka. Mada ćemo zasigurno ''dokapitalizirati'' momčad. Ponajprije smo deficitarni u obrani. Kovaču istječe ugovor i s njim namjeravamo razgovarati. Ovisno o tome dovesti ćemo jednog ili dvojicu igrača. Ne bih spominjao imena. Tamo gdje se pojavi Dinamo cijene idu do neba. Bilo bi najbolje da Dinamo i Hajduk jednu ili dvije sezone ne kupe nijednog igrača iz Prve HNL. Vjerojatno bi se tada situacija stabilizirala.

Ostaje li Mandžukić?

- Njegova prodaja nije imperativ. Sve ovisi o njemu. Propustio je deset mjeseci u karijeri, a trebao je biti perjanica Dinama, davati ton našoj igri. Kada to shvati biti će i njemu i nama puno bolje. Usput, za Mandžukića ne postoji nijedna ponuda.

Zoran Mamić uvjerenja je kako će europski iskorak Dinama doći izgradnjom maksimirskog stadiona. Kao i prigodnog kampa na Sveticama.

- Naši su igrači svega tri sata dnevno posvećeni nogometu. Izgradnjom kampa ta bi se situacija drastično promijenila. Namjeravamo napraviti kompleks sa spavaonicama, ambulantom, bazenom... To je investicija koja bi u konačnici dosegla i 10 milijuna eura, a NK Dinamo bi u realizaciju ušao bez pomoći grada – ističe Mamić.

slobodna dalmacija