ŽNK Neretva: 'Imamo najtalentiranije pionirke u Hrvatskoj'

ŽNK Neretva Metković
...ŽNK Neretve, voditeljica marketinga, Magdalena Kraljić te trener mlađih uzrasta, prof. Josip Radić.
Ante Boras je ukratko predstavio govornike, kazavši kako je kroz ove protekle godine kluba, uz sve poteškoće, klub nastavlja djelovati u svim uzrasnim skupinama. Počeli smo s 12 djevojčica, a danas ukupni pogon broji 75 nogometašica.
Voditeljica marketinga Magdalena Kraljić kazala je kako ženski nogomet postaje sve popularniji u Metkoviću. Polako pronalazi mjesto u športskom životu grada. Sve više djevojčica je zainteresirano za nogomet, a to je osnovni cilj.

Na kraju je trener pionirki, prof Josip Radić kazao:

Danas ŽNK Neretva ima pogon od četiri uzrasta. Do 10-te godina su limačice, od 10-te do 13. su pionirke, od 13. do 17-te su kadetkinje i iza 17. su seniorke. Veliki pogon od 75 nogometašica. Limačice i pionirke imaju zajedno trening ponedjeljkom, srijedom i petkom i rade u dvije grupe u 18 sati. Prilagođeni program u 10 sati vodi Matea Suton, buduća nova trenerica, koja je upisala C licencu na Akademiji HNS-a. Kadetkinje rade zajedno sa seniorkama, a za to ima dosta razloga. Što se tiče trenerske strukture uvijek nedostaje trenera. Nogometnu školu uz pomoć Matee Suton vodim ja i utakmice za kadetkinje. Uvodimo novost za vratarke, koje će u mlađim uzrastima trenirati Jelena Kešina. Individualni treninzi za mlađe vratarke održavat će se 1 do 2 puta tjedno. Jelena je vratarka seniorki te će u našoj školi nogometa s mlađim uzrastima raditi specijalističke treninge. To smatramo velikim iskorakom u ženskom nogometu. Sad dolazimo do pitanja koje me posebno muči. Odgovorno tvrdim da nedostaje svlačionica i da taj gorući problem treba hitno rješavati. Zamislite 300 ljudi prolazi kroz 3 svlačionice. Samo je 75 nogometašica. Dolazi do sudaranja termina s muškim klubom, nema grijanja i jednostavno je teško uskladiti termine. Možda bi 2 kontejnera bilo dobro privremeno rješenje. Ovo ne govorim u svoje ime, nego u ime roditelja čija djeca vrijedno treniraju. Na kraju bih rekao par riječi o protekloj sezoni. Imate 3 lige ženskog nogometa za mlađe uzraste. Najbolji od tri lige u svibnju ili lipnju igraju međusobno na završnom turniru za pobjednika Hrvatske. Mi smo to s kadetkinjama napravili dva puta. Jedan put smo bili treći, a jedan put smo osvojili četvrto mjesto. Držimo to velikim uspjehom. Prošle godine je bila jako uspješna sezona. Seniorke su zlatna sredina lige, naše kadetkinje su ostvarile jako dobar rezultat u teškim uvjetima. Među sedam klubova su bile treće. Sa 21 bodom smo osvojili 3. mjesto. Iako smo imali problem s brojem kadetkinja , popunjavali smo ih s izlaznim godištem pionirki. Bili smo daleko najmlađa ekipa i u tim uvjetima osvojiti treće mjesto je nešto veliko. Uzrast do 13 godina prošle sezone je bio jedan od najtalentiranijih u Hrvatskoj. Od šest pionirskih ekipa, osvojili smo 2. mjesto sa 23 boda. Donat iz Zadra , koji je bio prvi osvojio je 24 boda. Imali smo gol razliku 82 : 6. Apsolutna dominacija uz samo jedan poraz. Poraz od Donata iz Zadra od 3: 0 u prvom kolu odlučio je da na kraju nismo osvojili prvo mjesto. Lucija Borovac, kapetanica pionirki je bila najbolji strijelac lige sa 36 golova - kazao je njihov trener prof. Josip Radić.


Poželimo svim uzrastima naših nogometašica uspješnu narednu sezonu, a djevojčice koje imaju afiniteta prema ovom športu, neka se jave u prostorije kluba.

Ovim putem iz ŽNK Neretva pozivaju djevojčice s područja Hercegovine da dođu i priključe se trninzima i radu kluba. Upisi u klub su sutra u prostorijama kluba od 08. do 10. sati. Ukoliko niste u mogućnosti doći upis je moguć i preko Facebook stranice kluba.

Nino Erceg