Znam da su očekivanja sada veća, ali spreman sam

Goran Zakarić

... a kaže da je spreman odgovoriti na izazov i pokušati odvesti Široki do trona, piše Dnevni list.

U Europi je ovog ljeta odigrao par sjajnih utakmica. Azerbajdžanskoj je Gabali zabio svoj prvi europski gol, da bi drugi došao već u duelu sa slijedećim protivnikom, češkom Mladom Boleslavom. Formu je vrlo brzo našao, a vjeruje da će ju uspjeti prenijeti i na prvenstvo...

- Neki igrači brže uđu u formu, neki sporije. Dobro sam počeo u europskim utakmicama, a nadam se da ću s takvim partijama nastaviti sada i u prvenstvu, rekao nam je prošlosezonski najbolji asistent Premier lige, koji je svjestan većih očekivanja kluba.

- Znam da je sada tako, ali spreman sam odgovoriti na to. Odradio sam prošle sezone dosta dobrih partija, upisao usput najveći broj asistencija, a motiviran sam odraditi još jednu sezonu na visokom nivou.

Tu je dodao zanimljiv detalj...

- Nadam se da ću tu biti maksimalno do slijedećeg ljeta, kada ću pokušati napraviti iskorak, probati negdje dalje.
Do tada, pred njim i njegovim suigračima najprije Radnik.

- Vrlo je važno prvenstvo startati pobjedom. Znamo se s Radnikom, znamo i to da prethodna dva prvenstva nismo otvorili pobjedom, ali vjerujem da će ovog puta biti dobro i da ćemo krenuti s važna tri boda, nakon kojih bi se u miru mogli okrenuti gostovanju kod Željezničara.

Ono što mu je vrlo važno činjenica je da je kadar Širokog skoro pa u potpunosti zdrav...

- Nećemo protiv Radnika imati samo Damira i Ivicu Džidića, s tim da Damir trenira i mogao bi nam se priključiti protiv Željezničara.

A ističe i važnost detalja koji kaže da se Široki ove sezone imao i kada odmoriti nakon Europe. Prošle sezone u Europu su kao osvajači Kupa krenuli od 2. pretkola, pa su prije utakmice s Udineseom u Zenici morali u Bijeljinu..., ove sezone posao u Europi odradili su prije početka premierligaške kampanje.

- Ostvarili smo cilj i prošli prvo pretkolo. U redu, protiv Čeha je možda taj drugi poraz bio prenaglašen (0:4, op. a.), ali tako je to. Da, pripreme smo počeli malo ranije i sigurno da će biti umora, ponajviše zbog tog puta u Azerbajdžan. Ali u prvenstvo ulazimo spremni.

Nije Goran morao naglašavati ciljeve Širokog..., jer oni su već tko zna koju godinu zaredom - identični. Tražit će se izlazak u Europu, a neće tim s Pecare bježati ni od šanse da napadne jedan od trofeja.

- Mislim da će to opet biti borba Zrinjskog, nas, Sarajeva i Željezničara, kojeg ne bi otpisao..., iako je Željo još prošle sezone pokazao da je u padu. Ta četiri kluba borit će se za prvenstvo i Kup, s tim da bi ja tu možda dodao i Borac. Prošle sezone naslov nam je izmakao za dlaku, iskreno se nadam da ćemo se i ove sezone boriti za titulu.

Dinamo može ući u skupine

Goran se kao Dinamova posudba iskreno nada da će Modri ove jeseni igrati Ligu prvaka u skupini.

- Doveli su dosta pojačanja, a vjerujem da opet imaju dobru šansu boriti se za ulazak u skupine. Prva utakmica s Aalborgom dat će neke odgovore, a ja im želim svu sreću u nastojanju da ostvare taj cilj, rekao je.