Zlatko Dalić sprema rez: Zvijezda Hrvatske seli na klupu?!

zlatko dalić trening

... Dalić nije mogao puno toga promijeniti, tako da je u Kijevu ipak sve - na igračima.

Hrvatski izbornik u proteklih 30-ak sati puno je razgovarao s igračima i obavio jedan trening. Nakon kojeg je riješeno pitanje Marija Mandžukića koji će zaigrati u Kijevu.

Napadač Juventusa još je jednom odlučio "stisnuti zube", te se staviti na raspolaganje reprezentaciji. No, kakvu ćemo Hrvatsku gledati u Kijevu? To je veliko pitanje, piše Goal.

Čini se kako Dalić najviše dvoji oko - Ivana Rakitića ! Veznjak Barcelone u posljednje vrijeme, barem u kockastom dresu, ne igra u velikoj formi, pa bi u Kijevu mogao krenuti s klupe!

Početni sastav Hrvatske sigurno će doživjeti dvije promjene u odnosu na utakmicu s Finskom; u prvih 11 vraćaju se Dejan Lovren (umjesto Mitrovića) i Milan Badelj (umjesto Brozovića). No, promjena bi moglo biti još.

U opciji 'bez Rakitića' naši bi nogometaši mogli zaigrati u sustavu 4-2-3-1 gdje bi središnjicu terena držali Badelj i Modrić, ispred njih djelovali Rog, Kramarić i Perišić, a u špici usamljen bio Mandžukić.

Hrvatska bi u sustavu ' s Rakitićem' zaigrala u 4-3-3 formaciji ; a tu bi u veznoj liniji zaigrali Rakitić, Badelj i Modrić, a napadačku trojku sačinjavali Kramarić, Mandžukić i Perišić. Sve je i dalje otvoreno; Dalić se tako najviše lomi oko - Rakitića ...

Hrvatska bez Rakitića (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić - Badelj, Modrić - Rog, Kramarić, Perišić - Mandžukić. Hrvatska s Rakitićem (4-3-3): Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić - Rakitić, Badelj, Modrić - Kramarić, Mandžukić, Perišić.