Zlatko Dalić: Nije bilo panike, znao sam da će golovi doći; pobjedu posvećujem Vukovaru i Škabrnji

izbornik, Hrvatska, zlatko dalić, Luka Modrić, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, izbornik, Hrvatska, Vatreni, ždrijeb,  ždrijeb za EP, Hrvatska

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je očekivano zadovoljan nakon pobjede Hrvatske nad Slovačkom na Rujevici u posljednjem kolu europskih kvalifikacija.

“Ponos i sreća, to je ono što osjećam u ovom trenutku. Čestitam dečkima na pobjedi, na prvom mjestu u grupi i plasmanu na EURO. Posvećujem ovu pobjedu Škabrnji i Vukovaru”, prenosi SportKlub.hr.

Dalić je rekao da će nakon utakmice reći što misli o tome da se utakmica igrala na Rujevici?

“Neću sad o tome. Ništa nisam mislio negativno. Moja je greška da nismo drukčije iskombinirali, želimo igrati po cijeloj Hrvatskoj i istina je da sam ja odlučivao o tome. Idemo na EURO i to je u ovom trenutku najvažnije.”

Kako je bilo u svlačionici nakon prvog poluvremena?

“Nisam bio zabrinut, dobri smo bili u prvom, imali smo svoje šanse, no nismo dali, a primili smo ga iz prve šanse pred našim vratima. Rekao sam dečkima da ne srljamo, da budemo koncentrirani, da napadamo preko bokova. Na kraju smo se u nastavku preporodili smo se i to je bila prava Hrvatska.

Dalić nije zaboravio zahvaliti navijačima.

“Hvala svima, mom stožeru i veliko hvala svim navijačima, onima koji su nas pratili tijekom cijelih kvalifikacija. Opet smo učinili HR sretnom i ako Bog da, i na ljeto ćemo.”

Očekivano je Dalić bio zadovoljan i izvedbama Nikole Vlašića i Dine Perića.

“Dolaze nam mladi igrače, oni sudjeluju kao veterani i to je super. To su naše nove snage i trebat će nam na EURU.”