Zlatko Dalić i Luka Modrić prve seniorske korake u nogometnoj karijeri napravili su u Mostaru

zlatko dalić, Luka Modrić, franjo džidić, HŠK Zrinjski, Hrvatska reprezentacija
Ponosna je ovih dana Hrvatska, susjedne zemlje, a na osobit način ponos vlada mjestima iz kojih dolaze i za čije klubove su igrali, kako Dalić, tako i ostatak "Vatrene ekipe".

Vremena kada je Dalić nosio dres mostarskog Veleža, prisjetio se njegov tadašnji trener Franjo Džidić. Kakav je kao osoba danas, takav je bio, kaže, i prije gotovo tri desetljeća.

"Zlatko Dalić je bio jedan izuzetno korektan, pošten i odgovoran čovjek, a kao nogometaš vrhunski tehničar. Stoga ne čudi što sve svoje vrline i kvalitete prenosi na hrvatsku nogometnu reprezentaciju" rekao je Franjo Džidić, bivši trener Zlatka Dalića.

Rezultati koje ostvaruju tijekom Svjetskog prvenstva, hrvatski nogomet vinuli su na krov svijeta, a narod ujedinili. Emocije je teško obuzdati, dodaju Mostarci koji su poznavali Dalića.

"Zlatko kakvog sam ga upoznala kad je došao ovdje u Mostar prije tridesetak godina, čini mi se, i danas je isti, miran, tih i dobar" rekla je Matija Džidić.

"Kao Dalićev, ali i Modrićev trener mogu reći kako su se događale slične stvari. Posjedovali su inteligenciju i predanost nogometu, ali obojici je nedostajalo fizičke pripremljenosti. Sjećam se jedne utakmice s Čelikom, nakon trideset minuta Luka je tražio zamjenu, ali publika je navijala da ostane u igri" kroz smijeh se prisjetio Džidić.

Kada je u pitanju utakmica s Rusijom, Džidić je dodao kako vjeruje u hrvatsku reprezentaciju, ali i izrazio strah za "domaćinsko suđenje".

Kako u utakmici s Rusijom, tako i u nastavku, izborniku i cijeloj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ovim putem šaljemo podršku.