FOTO/VIDEO  Živčani Džeko pljunuo sudiju i zaradio crveni karton!

Edin Džeko, AC Roma, Luciano Spalletti, Edin Džeko, Edin Džeko, roma, pljuvanje, Edin Džeko, Edin Džeko, najbolji igrač, roma, nogomet
Rijetki su mogli pretpostaviti ishod današnjeg susreta u Firenzi. Roma je na gostovanju kod Fiorentine doživjela pravi debakl i ispala iz nastavka talijanskog Kupa.
Teški debakl

Nogometaši Fiorentine su Romi očitali pravu malu nogometnu lekciju. Poveli su već nakon sedam minuta igre, a u 18. minuti je već bilo 2:0. Oba gola su djelo Federica Chiese. Aleksandar Kolarov je smanjio u 28. minuti, no Fiorentina je povećala prednost s dva nova gola. Strijelci su bili Luis Muriel u 33. i Marco Benassi u 66. minuti.

Da su Romini igrači potpuno izgubili kompas govori i činjenica da je u 72. minuti Edin Džeko poludio na glavnog suca Manganiellina, a, čini se, i pljunuo ga. Naravno, uslijedio je direktni crveni karton, a najvjerojatnije i dvije utakmice susupenzije.

Dvije minute kasnije, Chiesa je zabio i svoj treći gol na utakmici. No tu nije bio kraj Rominim mukama, Giovanni Simeone je zabio u 80. minuti šesti gol za domaći sastav, a u posljednjim trenucima susreta i sedmi.

Sudija je možda pogriješio ali ovo je neprimjereno i nedopustivo za bilo koga a pogotovo za tako jednog 'dijamanta'. Koliko je kratak put od zvijezde do stupa srama Edina Džeke pogledajte i sami presudite..