Zinedine Zidane: Kad sam bio mali želio sam postati - Baka Slišković!

Zinedine Zidane, Real Madrid, Zinedine Zidane, Blaž Slišković, Zinedine Zidane, Zinedine Zidane, Real Madrid, Zinedine Zidane, Real Madrid, Luka Modrić
U ekskluzivnom intervjuu za francuski sportski tjednik Le 10 Sport, jedan od najvećih igrača u povijesti nogometa, bivši francuski reprezentativac Zinedine Zidane, govorio je i o svojim idolima iz djetinjstva. Za nas je osobito zanimljivo da je Zidane, dok je bio mali, volio gledati Blaža Sliškovića u Marseilleu, a njegov najveći idol je bio Urugvajac Enzo Francescoli pa je svom sinu, koji sada igra u mladoj momčadi Real Madrida, dao ime Enzo upravo po svom najvećem idolu.

- Kada sam bio dječak uživao sam gledati uživo utakmice na stadionu Velodrome u Marseilleu. Tada je predsjednik Marseillea Bernard Tapie doveo u Marseille izvanredne igrače poput Blaža Sliškovića, Forstera, Mozera, Francescolija, Papina, itd. Sjećam se sezone 1986/1987. kad je u Marseilleu igrao izvanredan veznjak Blaž Slišković, kojeg sam uživao gledati. Zaista, Slišković je bio čudesan igrač, koji je na zadivljujući način zabijao golove čak i izravnim udarcem iz kornera. Danas djece za idole imaju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a meni i mojoj generaciji idoli su bili tadašnji nogometni velikani Enzo Francescoli, Blaž Slišković i Jean-Pierre Papin - kazao je slavni francuski veznjak Zinedine Zidane u intervjuu za francuski sportski tjednik Le 10 Sport.

Podsjetimo da je prije 8 godina Zinedine Zidane izabrao Blaža Sliškovića u idealnu momčad Marseillea svih vremena, iako je Slišković igrao u Marseilleu samo jednu sezonu (1986/1987).

Sportske Novosti