Zinedine Zidane je opet trener Real Madrida

Zinedine Zidane, Real Madrid, Zinedine Zidane, Blaž Slišković, Zinedine Zidane, Zinedine Zidane, Real Madrid, Zinedine Zidane, Real Madrid, Luka Modrić
Najtraženiji trener u svijetu danas je prelomio. Zinedine Zidane ponovno preuzima Real Madrid i stiže na mjesto Santiaga Solarija, koji nije ispunio očekivanja kao privremeno rješenje. Zizou je potpisao na tri godine, piše Index.

Francuz je trostruki osvajač Lige prvaka s Realom, osvojio je jednu La Ligu, dva UEFA-ina Superkupa, jedan španjolski Superkup te dva FIFA-ina klupska svjetska prvenstva, i sve to od siječnja 2016. do lipnja 2018.

Tada je na klupu Reala stigao kao vatrogasno rješenje da bi na kraju napravio čuda.

U Real se ponovno vraća kao vatrogasac nakon što je klub već u ožujku izgubio bitke za La Ligu i Ligu prvaka.

Povukao se na vrhuncu moći

Na klupu Blancosa vraća se nakon manje od godine dana. Naime, Zidane se zbog razilaženja mišljenja s predsjednikom Florentinom Perezom rastao s Realom samo pet dana nakon pobjede nad Liverpoolom u finalu Lige prvaka.

"Ova momčad treba nastaviti pobjeđivati, ali mislim da joj treba promjena, novi glas, druge metode i zato sam donio ovu odluku", rekao je tada pa nastavio:

"Jučer sam razgovarao s predsjednikom i pokušavao mu objasniti o čemu razmišljam. Ovo je pomalo čudan trenutak, ali s druge strane i važan te dobar za sve. Volim ovaj klub i predsjednika koji mi je dao priliku da igram za njega i vodim klub svojih snova. Ali sve se mijenja i zato sam donio odluku da odlazim", objasnio je Zidane dok se predsjednik Florentino Perez kiselo smješkao ni ne sluteći da je čarobni ćelavac tri koraka ispred njega.

Od ljeta kreće pravi posao

Znajući da će ostati bez najboljeg igrača Cristiana Ronalda te da Perez neće dovesti adekvatnu zamjenu i osvježiti mu igrački roster, Zizou se povukao na vrhuncu moći i postao daleko najtraženije trenersko ime.

Bio je blizu preuzimanja Chelseaja, Juventus je navodno već sastančio s njim, a ideju o njegovu dovođenju imao je i PSG.

Stara ljubav zaborava nema, Zidane se vratio na klupu madridskoga giganta i povest će ih protiv posrnule Celte Vigo u nedjelju od 16 i 15 na Santiago Bernabeuu.

Sada u miru može početi raditi na rekonstrukciji momčadi koja do kraja sezone igra samo za prestiž. Iz Kupa kralja i Lige prvaka ispali su od Barcelone, odnosno Ajaxa, a u prvenstvu je minus za liderom prevelik da bi se razmišljalo o čudu.

Zidaneov pravi posao počinje tek od sljedećeg ljeta kada će po svojim idejama krojiti neki novi Real Madrid. Ovaj današnji je na izdisaju.