FOTO  Željko Tomić Uvijek vjerni Mostar: Jedva čekamo da počne Vatreno ludilo

Željko Tomić, Uvijek vjerni udruga, Uvijek vjerni Hrvatskoj, Mostar
Uvijek vjerni se spramaju na Europsko prvenstvo, a Željko Tomić nam je predstavio Udrugu i otkrio kakvi su njeni planovi i ciljevi.

Za početak nam se predstavite?

Ja sam Željko Tomić, povjerenik Udruge „ Uvijek vjerni" za Mostar.

Od kada se nalazite na mjestu povjerenika Udruge Uvijek Vjerni Mostar?

Na mjestu povjerenika UV Mostar se nalazim od 03.10.2014 g.

Koliko Udruga ima članova u Mostaru?

Udruga u Mostaru ima između 250 i 300 članova.

Možete li nam nabrojati neke akcije Udruge na koje ste posebno ponosni?

Udruga je bila sudionik raznih humanitarnih akcija, a posebno smo ponosni što smo doveli istinsku legendu Josipa Šimunića u Mostar. Naime, bila je promocija filma „Moja voljena Hrvatska" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače i sva sredstva su donirana Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB- a Mostar.

Kako u biti funkcionira Udruga kao što je vaša?

Naša udruga funkcionira preko članstava, koja mogu biti godišnja ili doživotna. Želimo da svaki naš član bude častan i ponosan 12- igrač svoje reprezentacije, a prije svega domoljub koji neće oštetiti svoju reprezentaciju bilo na terenu ili van njega.

Kakve pogodnosti imaju vaši članovi u odnosu na takozvane obične navijače?

Naši članovi imaju razne pogodnosti. Osnovna pogodnost je što naši članovi imaju prioritet za dobivanje karata ma gdje god nastupala naša nogometna reprezentacija. Također, u svim našim fan shopovima članovi imaju popust na sve artikle.

Kakvi su odnosi sa središnjicom Udruge u Zagrebu, a kakvi sa NHS-om?

Odnosi sa UV Zagreb su na zavidnoj razini, gdje se međusobno pomažemo i razmjenjujemo ideje o daljnjim koracima naše udruge. HNS i naša udruga imaju potpisan ugovor, i naš jedini uvjet u tom ugovoru je mogućnost navijanja i podrške reprezentaciji i igračima koji su razlog i
moto našeg postojanja. Ističemo, da dugogodišnjih nepravilnosti u radu Saveza ima, ali ponavljamo, Hrvatsku, HNS niti hrvatsku reprezentaciju ne čini pojedinac i bojkot nema opravdanja jer su između ostaloga za taj sveti hrvatski dres tisuće dali živote ili dijelove tijela i on ne može biti predmet nikakve trgovine.

Slijedeće što slijedi je Europsko prvenstvo. Spremaju li se Mostarci masovno pružiti potporu reprezentaciji Hrvatske?

Naravno, veliki broj naših članova će ići na Euro gdje nećemo štedjeti ruke, dlanove i grla da bi bili 12- ti igrač na terenu i da zajedno idemo do kraja. Mislim da svi jedva čekamo da počne "Vatreno ludilo".

Za kraj neka poruka ili poziv našim čitateljima?

Pozdravljam sve čitatelje portala Hercegovina.info, a posebno navijače hrvatske nogometne reprezentacije i najstarijeg hrvatskog nogometnog kluba HŠK Zrinjski te im ovim putem čestitam osvajanje titule nogometnog prvaka BiH.