Željezničar - Sarajevo 0:0

Foto: sportsport.ba
Susret je protekao u terenskoj inicijativi nogometaša Željezničara, koji i pored brojčane premoći i velike podrške navijača nisu uspjeli doći do pobjede.

Domaći igrači su od početka imali inicijativu i bili opasniji u napadu, a prvu priliku imali su u 19. minuti preko Ćuluma čiji udarac je na gol liniji zaustavio Avdić.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se u 30. minuti, kada je nakon prekršaja Muharemovića došlo do naguravanja među igračima. Glavni sudac Kaplan je situaciju riješio pokazavši drugi žuti karton Muhremoviću, te crvene kartone "ratobornim" Popoviću iz Željezničara i Gutiću iz Sarajeva.

Brojčano nadmoćniji Željezničar je do kraja poluvremena pokušavao doći do gola, ali je desetkovana odbrana Sarajeva uspjela da odoli svim napadima.

I u nastavku susreta situacija na terenu bila je nepromijenjena, sa težištem igre na polovini Sarajeva. Željezničar je svim snagama napadao, dok su se igrači Sarajeva koncentrirali na odbanu svog gola, a samo u nekoliko navrata su iz kontranapada pokušavali postići gol.

zeljo-sarajevo2.jpg
Foto:sportsport.ba

Željezničar je do kraja imao tri dobre prilike, a najbolju je propustio Zeba u 78. minuti, kada je sa desetak metara promašio prazan gol.

Devedesetšesti gradski derbi na "Grbavici" pratilo je oko 10.000 navijača, navijača Željezničara, dok su navijači Sarajeva odlučili bojkotirati utakmicu nezadovoljni brojem odobrenih ulaznica.

ŽELJEZNIČAR - SARAJEVO 0:0
SARAJEVO - Stadion Grbavica. Sudac Semir Kaplan (Stolac). Žuti kartoni: Kerla (Željezničar), Muharemović, Šćepanović, Hamzagić,(Sarajevo). Crveni kartoni: Popović (Željezničar), Muharemović (drugi žuti) i Gutić (Sarajevo).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Mešić, Kerla (Savić 46'), Radovanović, Ćulum, Svraka (E. Čolić 70'), Bešlija, Zeba, Višća, Popović. Trener: Amar Osim.

SARAJEVO: Hamzić, Arsenijević, Muharemović, Torlak, Gutić, Džakmić, Ihtijarević (Nuhić 80'), Šćepanović, Kojašević (Trebinjac 91'), Avdić (Jahović 60'), Hamzagić. Trener: Mirza Varešanović.

(Fena)