Željezničar „prekrižio“ Tomislava Tomića za proljeće

Tomić
...bi rođeni Širokobriježanin za klub ostao vezan do 01. lipnja 2016. godine.

- Iako je prije odlaska na prvi dio priprema u Međugorje postignut dogovor kojim su definirani svi uvjeti nastavka suradnje, Tomić se nakon povratka u Sarajevo nije pojavio na zakazanom sastanku s predstavnicima kluba. Time je izravno prekršio klupsku disciplinu i iskazao nepoštovanje prema klubu, priopćeno je na službenoj stranici FK Željezničar.

Dalje se navodi, kako je i pored navedenog, FK Željezničar želio postići najbolje rješenje u obostranom interesu, ali je Tomislav Tomić odbio prihvatiti inozemne ponude. Također je rezolutno odbacio sve opcije o produženju ugovora i jasno dao do znanja da na kraju sezone planira napustiti klub kao slobodan igrač, čime će klub izgubiti pravo na odštetu.

- Uzimajući u obzir da ovakvo ponašanje nije u skladu s vrijednostima FK Željezničar, te da nijedan igrač, menadžer i dužnosnik nisu iznad kluba koji postoji 94 godine, Tomislav Tomić u nastavku sezone neće konkurirati za prvu momčad, dok će prilika biti pružena igračima iz omladinskog pogona FK Željezničar. Ne ulazeći u motive menadžera, ali i našeg igrača kojem želimo sve najbolje u nastavku karijere, klub nije u mogućnosti i dalje pružati prostor igraču koji nije imao sluha, pored sportskih, povući i korektan poslovni potez na obostranu korist, dodaje se.