Zdravko Mamić ponudio ostavku: 'Gospodo, osjećam da Savez pati zbog mene'

UEFA, Dinamo, NK Široki Brijeg, Dinamo, Zdravko Mamić, Hercegovina, Zdravko Mamić, Miroslav Ćiro Blažević, Ćiro, bujica, Zdravko Mamić, ostavka, HNS
...a čini se kako sam postao predmet smutnje", kazao je Zdravko Mamić na sjednici IO HNS-a i time izazvao opću konsternaciju među članovima nogometne vlade koji su zamolili Mamića da razmisli o svojoj odluci te da pričeka povratak Davora Šukera u Zagreb.

To je najzvučniji detalj sa sjednice IO HNS-a koja je većim dijelom bila posvećena derbiju Dinama i Hajduka. No, Mamić nije stao samo na tome već je predložio da reprezentacija ugosti Norvešku na Poljudu. Naime, bilo je pet kandidata. Pula i Osijek su otpali zbog malog kapaciteta, a između Zagreba, Rijeke i Splita - Maksimir je bio financijski najpovoljnija opcija.

- Bez obzira na to, neka utakmica bude na Poljudu - predložio je Zdravko Mamić.

Ostatak IO-a je odgovorio da bi mogli imati velikih problema oko navijača. No, u međuvremenu je odlučeno da će se ipak igrati u Maksimiru. Alojzije Šupraha je u jednom trenutku predložio, a to je ušlo u zapisnik, kako bi predsjednik Hajduka trebao nazočiti sjednicama IO-a. Brbić ne bi imao prava glasa jer nije član IO-a, ali bi mogao sudjelovati u konstruktivnim raspravama. To je potez kojim HNS želi približiti Hajduk matičnoj organizaciji.

Te tri najvažnije vijesti saznali smo okolnim putem jer ih Damir Vrbanović nije htio predstaviti javnosti na press konferenciji nakon sjednice IO-a.

sportske novosti