Zdravko Mamić otkrio tko je najveća škrtica u svijetu nogometa

Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Đuro Sessa, GNK Dinamo Zagreb, Zdravko Mamić, sud bih, neizručenje, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, optužnica, Zdravko Mamić, Dinamo, žepče, mamić, suđenje, Vrhovni sud

Zdravka Mamiće netko može voljeti ili mrziti, ali svi će se u jednom morati složiti, "Zdravko Mamić je jedan od najboljih pregovarača svijeta, što potvrđuju i brojni transferi koje je Maminjo realizirao u Dinamu.

Sigurni smo da danas Dinamo ne bi bio tamo gdje jeste da Zdravko Mamić nije transferirao Modrića, Mandžukića... i još mnoge velike nogometaše. Profitirala je u svemu tome i reprezentacija Hrvatske koja je svi dobro znamo viceprvak Svijeta.

U razgovoru za FourFourtTwo Mamić je otkrio kako je izuzetno teško pregovarati sa predsjednikom Tottenhama, Danielom Levyjem.

Na ljeto 2008-godine tada 22-godišnji Luka Modrić je bio pravi biser europskog nogometa i mnogi velikani su se otimali za njegov potpis. Zanimljivo na kraju ga je dobio Tottenham. Prilikom pregovaranja Levy Mamiću nije želio dati niti jedan besplatan dres!

"Sve smo dogovorili oko transfera. Tražio sam od Levyja pet dresova Tottenhama, a oni mi je rekao da će mi ih dati, ali da će onda platiti manje za transfer, tj. da će od 21 milion eura biti oduzeta ukupna vrijednost dresova", prenijela je Marca Mamićevu izjavu.

Mamić je tada naučio jednu veoma dobru lekciju:

"On je najbolji pregovarač na svijetu. Ta priča me je naučila koliko je važno da klub daje važnost svakom potrošenom euru".

Ovo isto osjetio je i Real Madrid koji je teškom mukom uspio iz Tottenhama dovesti Modrića na ljeto 2012. godine, te Garetha Balea 12 mjeseci kasnije.