Zdravko Mamić na meti USKOK-ovih istražitelja?

Za sada nije poznato koji su konkretno Mamićevi poslovi postali zanimljivi USKOK-u, ali prema izvorima portala Nacional.hr, posve je sigurno da su istražitelji fokusirani na financije jednog od najmoćnijih ljudi u hrvatskom nogometu.

USKOK-ova zainteresiranost za poslovne aktivnosti Zdravka Mamića koincidira s nedavnim potezom ministra obrazovanja i športa Radovana Fuchsa, koji je na adresu Hrvatskog nogometnog saveza poslao dopis, zahtijevajući uspostavljanje zakonitog stanja u hrvatskom nogometu.

Kada se taj naputak primjeni na aktualno stanje u hrvatskom nogometu, ponajprije u svijetlu činjenice da se u njemu spominje problem sukoba interesa, jasno je da je resorno ministarstvo zatražilo prioritetno razrješavanje zakonitosti situacije u Dinamu, u kojem već godinama glavnu riječ vode članovi obitelji Mamić. Među ostalim, Mamićev sin vlasnik je sportske agencije koja obavlja najveće transfere nogometaša iz Dinama, napominje Nacional.

Na taj je način država po prvi puta dala do znanja kako bi nadležna tijela mogla konačno krenuti u obračun sa kaotičnom situacijom u hrvatskom nogometu, koji se nerijetko vezuje uz razne nezakonite rabote, kao što su sukob interesa, namještanje utakmica, pranje novca, i netransparentna pozadina multimilijunskih nogometnih transfera.