Zdravko Mamić je ugradio sebe u temelje velikoga Dinama

Dinamo, Zdravko Mamić, operacija, Dinamo, zdravko mamić dinamo, zajedno za dinamo, Zdravko Mamić, referendum, U ime obitelji, nk lokomotiva zagreb, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Alen Halilović, Davor Šuker, Zdravko Mamić, Dinamo, robert murić, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Međugorje
Na punom Maksimiru pala je velika Benfica i više nitko ne može reći da su uspjesi zagrebačkih modrih slučajni. S obzirom na sve viđeno neće biti iznenađenje ako Dinamo preskoči Benficu i tako nastavi svoj europski put.

U Međugorju daleko od svog Zagreba i svog Dinama pobjedu je proslavio i Zdravko Mamić, čovjek koji je godinama stvarao, a evo napokon i stvorio veliki Dinamo.

Da nije Zdravka Mamića danas ne bi bilo velikog Dinama. To je činjenica koja se nekome može sviđati ili ne sviđati, a realno je nitno ne može osporiti. Čelnici kluba nikada i nisu krili da je Zdravko ključni čovjek u dovođenju trenera Bjelice i nogometaša koji ovih dana pišu jednu od najljepših priča u povijesti kluba. U kontekstu njegovih zasluga za stvaranje velikog Dinama moramo se osvrnuti i na odnos medija prema njemu.

Dobro je poznato kako su pojedini novinari i mediji opsjedali Međugorje uoči i nakon presude Zdravku Mamiću. Pojedinci su kao hijene čekali neki njegovu riječ ili rečenicu kako bi istu izvukli iz konteksta, i tako ga dodatno ocrnili u javnosti. Kako Mamić nema dlake na jeziku i kako emotivno teško prihvaća ono što mu se radi, izvući takvo nešto iskusnim manipulatorima najmanji je problem. To je scenario koji je puno puta viđen, jer čovjeku se na našim prostorima puno toga može oprostiti, ali nikako i uspjeh koji on napravi.

U četvrtak navečer u Međugorju nije bilo novinara koji bi prenijeli kako je tvorac Dinama proslavio veliku pobjedu svog kluba. To medijima nije interesantno, jer njima nije u interesu prenijeti priču o čovjeku koji je sretan zbog pobjede kluba koji je stvorio i koji je silom prilika daleko od svog Maksimira. Mamić danas jeste kilometrima daleko od Zagreba, Dinama i Maksimira, ali njegova duša je tamo s klubom u čije je temelje sebe cijeloga ugradio.

Dinamo ide dalje, priča se nastavlja, a povijest će znati zabilježiti da je veliki Dinamo u velikoj mjeri zasluga jednog čovjeka.