Zbog Modrića se Realov trener sprema na očajnički potez

luka modrić
Međutim, neće sva trojica igrati u defenzivnoj liniji, već bi jedan od njih trebao preseliti u veznu liniju, na poziciju ozlijeđenog Luke Modrića, a riječ je o Pepeu.

Iako se Asier Illarramendi i Sami Khedira nameću kao očite zamjene za Modrića, španjolski sportski novinar i stručni sukomentator Guillem Balague, član Sky Sportovog showa Revista de la Liga, smatra da bi Ancelotti mogao prebaciti Pepea u veznu liniju kako bi u napadu omogućio više slobode Toniju Kroosu, Jamesu i Iscu.

"Pepe je igrao na poziciji centralnog veznog protiv Barcelone 2011. i Real je uspio izvući remi u utakmici u kojoj je Jose Mourinho igrao s tri snažna veznjaka. Carlo Ancelotti želio bi postaviti Khediru, ali on je mislima već u sljedećoj sezoni, a Asiera Illarramendija ne voli", objasnio je Balague i nastavio objašnjavati zašto bi bilo dobro postaviti Pepea u vezu.

Koja je najveća opasnost koja prijeti od Atletico Madrida? Prekidi. Ako zaigra Raphaël Varane, koji je bio briljantan prošlog tjedna, Sergio Ramos i Pepe, koji na toj poziciji ponekad igra za Portugal, onda imate rješenje.

To bi omogućilo Kroosu da igra na svojoj prirodnoj poziciji, a na poziciji defenzivnog veznog igrao bi igrač koji ima defenzivni mentalitet, što Kroos nema".

Inače, Pepe je svjetski poznat po svojim žestokim i brutalnim beskompromisnim startovima, te mnogi sumnjaju u njegovu igračku kvalitetu. Stoga Ancelottijeva ideja da s njim zaigra u vezi, a ne na prirodnoj mu stoperskoj poziciji, mnogima djeluje kao ludost.

Podsjećamo, prvi međusobni ogled ovih gradskih rivala prije tjedan dana na Vicente Calderonu završio je 0:0, a uzvrat na Santiago Bernabeuu na rasporedu je u srijedu navečer.

Sportski.net/I.K.