Zbog huliganskog napada uhićen nogometni sudac! Bio je s Torcidom u sačekuši

huligani, sačekuša, luka mrčela
I istom napadu, stradali su i rukometaši Mladog rudara koji su se vraćali iz Zadra.

Prema pisanju ŠibenikIn-a, među trojicom uhićenih navijača Hajduka iz Šibenika je i 27-godišnji nogometni sudac Luka Mrčela.

Kulušić: Ne mogu vjerovati da on ima veze s huliganstvom

Vijest o njegovom privođenju brzo je stigla do čelnika sudačke orgazacije Ante Kulušića, koji dolazi iz istog županijskog saveza.

"Mrčelino uhićenje je za mene veliki šok i volio bih da sve to nije istina. Što će biti s njegovom sudačkom karijerom odlučit ćemo ovisno o tome je li kriv ili nije za djela zbog kojih je uhićen. Mrčela je jedan od najperspektivnijih mladih sudaca u cijeloj Dalmaciji, sudio je treću ligu i ne mogu vjerovati da je on povezan s huliganstvom. Riječ je o velikom problemu kojeg treba riješiti država", rekao je Kulušić za sibenikin.hr.
Mrčela slovi za strastvenog navijača Hajduka, ali njegovi sugrađani se čude što se njegovo ime povezuje s napadom. Smatraju ga jednim od najboljih mladih sudaca, a navodno je već od sljedeće sezone trebao suditi Drugu HNL.

U napadu sudjelovali tridesetak osoba, palicama i kamenjem napali kolonu riječkih navijača

Trojica Hajdukovih navijača, osumnjičeni da su u zasjedi kod autokampa Bunica blizu Senja nakon subotnje splitske utakmice Hajduka i Rijeke napali vozila s riječkim navijačima, ali i mladim rukometašima iz Labina koji su se vraćali kući, zadržani su u riječkom istražnom zatvoru, uz jamstvo od po 30.000 kuna kojim mogu zamijeniti boravak u zatvoru.

Odluku o njihovu pritvaranju donijela je sutkinja istrage riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva. Dvojica 21-godišnjaka i jedan 27-godišnjak ispitani su u riječkom tužiteljstvu nakon kaznene prijave ličko-senjske policije za kazneno djelo izazivanja nereda, s obzirom da je Bunica na području djelovanja te Policijske uprave.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči ih da su odmah nakon ponoći kao pripadnici navijačke skupine Torcide, zajedno s još najmanje tridesetak zasad nepoznatih osoba, izražavajući netrpeljivost prema navijačima HNK Rijeka blokirali prometnicu te tako zaustavili više vozila.

Metalnim palicama, kamenjem, staklenim bocama i bakljama 'bengalkama' oštetili su zaustavljena vozila te time doveli u opasnost osobe koje su se u njima nalazile.

U zasjedi kod Bunice oštećeno je šest vozila, kombiji i osobni automobili, u kojima je ukupno bilo dvadesetak osoba, među njima i mladi rukometaši iz Labina, koji su se vraćali s prvenstvene utakmice u Zadru.

index.hr