FOTO  Završen Dribling junior cup Hercegovina 2019

Dribling junior cup
Organizator turnira je Škola nogometa AS Međugorje i suorganizatori turnira NK Ljubuški i NK Neretvanac iz Opuzena.

Smijeh, druženje, dobar nogomet, suze radosnice, ali i one zbog poraza, raspoložena publika i dobra organizacija opravdali su ovaj turnira "Zajedništva, druženja i zabave"

Radost i uživanje u najdražoj igri, nova poznanstva i prijateljstva koja će se nastaviti na nekim drugim travnjacima, temeljne su vrijednosti i ciljevi koje je u svom drugom izdanju ispunio Dribling Cup Hercegovina veliki međunarodni dječji nogometni turnir na kojem se tri dana nadmetalo oko 1000 mališana iz zemalja, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Ukupno 55 ekipe je odigralo oko 140 utakmica i postiglo preko 500 golova na Stadionu Babovac u Ljubuškom, Sportskom centru Mališić u Čitluku i sportskim terenima i dvorani u Horizontu mira u Zvirovićima - Međugorju. Kada još toj brojci dodamo oko 100 trenera i službenih pratitelja, te mnogobrojnim roditelja i prijatelja koji su došli podržati svoje mališane.

Najuspješnije ekipe i osvajači medalja su:

Najuspješnija ekipa sa dvije zlatne medalje je ekipa Hajduka iz Splita, po jedno zlato su osvojile ekipe Leostarsa iz Trebinja, Sport Talent iz Mostara i Župa Dubrovačka, srebro su osvojile ekipe Sparte iz Podgorice, Posušje, Brela, Sport Talent i Ljubuški, broncu su osvojile ekipe ŠN AS Međugorje, Čapljina, Abeceda Zadar, Neretva Metković i Leotar iz Trebinja, a ovaj put utješnim četvrtim mjestima morale su se zadovoljiti ekipe Zrinjskog iz Mostara, Adriatika iz Splita, ŠN AS Međugorje, Imotskog i Leostarsa iz Trebinja.

 

DRIBLING JUNIOR CUP HERCEGOVINA 2019.

 

Uzrast 2005.g.

1. HNK HAJDUK SPLIT

2. FK SPARTA PODGORICA

3.NK ABECEDA ZADAR

4. HŠK ZRINJSKI MOSTAR

 

Najbolji golman: Borna Buljan iz Hajduka

Najbolji strijelac: Bajro Mujković iz Sparte

Najbolji igrač: Karlo Antunović iz Hajduka.

 

Uzrast 2007.g.

1. NK ŽUPA DUBROVAČKA

2. NK LJUBUŠKI

3. ŠN AS MEĐUGORJE

4. NK IMOTSKI 1991

 

Najbolji golman: Ante Vučković iz Međugorja

Najbolji strijelac: Džibo Preger iz Župe Dubrovačke

Najbolji igrač: Marino Mihočević iz Župe Dubrovačke

 

Uzrast 2009.g.

1. HNK HAJDUK SPLIT

2. HŠK POSUŠJE

3. ŠN LIMAČI ČAPLJINA

4. ŠN AS MEĐUGORJE

 

Najbolji golman: Karlo Lončar iz Posušja

Najbolji strijelac: Ante Teslak iz Hajduka

Najbolji igrač: Marino Rupčić iz Hajduka

 

Uzrast 2010.g.

1. USŠ SPORT TALENT MOSTAR

2. NK BRELA

3. NK NERETVA METKOVIĆ

4. FK LEOSTARS TREBINJE

 

Najbolji golman: Ivica Radić iz Brela

Najbolji strijelac: Miloš Elez iz Leostarsa

Najbolji igrač: Marko Anđelić iz Sport talenta

 

Uzrast 2011.g.

1. FK LEOSTAR TREBINJE

2. USŠ SPORT TALENT MOSTAR

3. FK LEOTAR TREBINJE

4. NK ADRIATIC 2. SPLIT

 

Najbolji golman: Draško Krivić iz Adriatika

Najbolji strijelac: Karlo Pehar iz Sport talenta

Najbolji igrač: Ivan Kovačina iz Leostarsa

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ SE DESIO DA BI SE POČELO SA UTAKMICOM FINALA

Zadnja utakmica i zatvaranje turnira pripala je najstarijim dečkima u uzrastu 2005.g. koja je se igrala na stadionu Babovac u Ljubuškom, a igrali su HNK Hajduk Split i FK Sparta Podgorica iz Crne Gore, valja napomenuti da sudac nije mogao dati znak da se počne utakmica jer je organizator turnira organizirao da Paragliding klub Ljubuški, koji su skakali sa prekrasnog brda Butorovica iznad Ljubuškog, Kule Herceg Stjepana, gdje je Hercegovina i dobila ime da se spuste na sami centar stadiona Babovac, gdje je se igralo finale i kada je donesena i spuštena lopta, sudac je dao znak za početak utakmice.

 

Organizator turnira je uspio organizirati izlete mnogih ekipa na Slapove Kravice u Ljubuškom, Međugorje i Čitluk, pokazati svojim prijateljima ljepote naše Hercegovine.

Hvala na svemu, bilo je predivno, vidimo se i sljedeće godine - kazali su jedni od organizatora Mladen Pervan Mrđo i Danijel Bajkuša Bajki, treneri škole nogometa AS Međugorje

U toj rečenici sve je stalo, svi su uživali. Naravno, pobjednici najviše, ali na kraju su svi osvojili poneki trofej, od golova i novih prijateljstava pa do medalja i pehara.

Organizator turnira se zahvaljuje svim sudionicima turnira, svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi ovaj turnir, te najavljuje za iduću godinu turnir hercegovina 2020. turnir bi se igrao u više gradova u Hercegovini i još jači, masovniji sa dosta jakih klubova iz mnogih zemalja.

 

Info, organizator turnira

Škola nogometa AS Međugorje