Zaustavljeni radovi na stadionu u Sao Paulu

Nakon posljednje nesreće na stadionu u Sao Paulu u kojoj je poginuo jedan od radnika, brazilska Vlada je privremeno zaustavila radove na Corinthians Areni gdje će 12. lipnja Hrvatska s domaćinom Brazilom otvoriti svjetsko nogometno prvenstvo. Radovi su prekinuti dok građevinska kompanija ne poduzme dodatne sigurnosne mjere.

Brazilski radnik Fabio Hamilton da Cruz poginuo je u subotu nakon pada s osam metara visine. Dosadašnja istraga je pokazala kako radnik nije nosio zaštitni prsluk, niti je bio privezan sigurnosnim kabelom. Bio je to osmi smrtni slučaj na stadionima na kojima se igraju utakmice Svjetskog prvenstva, a treći u Corinthians Areni.

Koncem studenog na stadionu 'Itaquerao', kako ga zove lokalno stanovništvo, poginulo je dvoje ljudi nakon što se srušila dizalica i pritom urušila dio tribine. Stadion u Sao Paulu je trebao biti završen do kraja prosinca, no nakon nesreće u studenom rok je pomaknut do kraja travnja. Radovi kasne na još dva stadiona, na Arena Pantanal u Cuiabi, te na Areni da Baixada u Curitibi.

Hina