Zašto je za Hrvatsku Liga nacija važna?

Pred Hrvatskom su još dvije utakmice u Ligi nacija – na Maksimiru sa Španjolskom 15. studenoga pa tri dana kasnije s Engleskom na Wembleyu.

To je prilika da se Hrvatska izbori za bolju poziciju, možda može čak i do prvog mjesta u skupini, ali za to su joj potrebne dvije pobjede.

Zatim kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. One traju od 12. lipnja do 12. srpnja 2020.

Ždrijeb čine 54 reprezentacije koje će biti razvrstane u deset skupina - pola će ih imati pet, a pola šest momčadi. Za prve dvije iz svake skupine plasman znači prolazak dalje, a ostala četiri mjesta činit će pobjednici svaka od četiri kvalitativna razreda Lige nacija, te njima slijedi play-off u ožujku 2020. godine.

Uspjeh u Ligi nacija važan je jer će se nositelji šest jakosnih skupina ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Euro odrediti upravo prema uspjehu u njoj. Taj ždrijeb bit će održan 2. prosinca u 12 sati po hrvatskom vremenu u Dublinu.

Za Hrvatsku to znači ako ne osvoji koji bod u studenom da će biti u drugoj skupini nositelja kvalifikacija za Euro. Ispadanje u Ligu B u Ligi nacija značilo bi velike promjene među nositeljima u ždrijebu.

narod.hr

Tagovi: Vatreni Hrvatska
17.10.2018 u 06:57