Zašto Brazilcima odmah ne daju pehar? Sudac je bio njihov najbolji igrač!

Hrvatska, Brazil, Brazil, Hrvatska, krađa

Obrambeni igrači zauzeli su napadački gard protiv Yuichija Nishimurija, koji je Brazilu poklonio penal za pobjedu.

Dejan Lovren, koji je Freda jedva dotaknuo prije nego je pao u šesnaestercu, priznao je: "Jedva zadržavam suze, najradije bih plakao. Čekaš ovako nešto cijeli život, dvije godine se boriš i spremaš za ovo i onda ti sudac ukrade ono što si zaslužio. Zašto Brazilu jednostavno odmah ne daju pehar?! Sve je podređeno njima, svi govore da oni moraju biti prvaci, pa zašto onda uopće igramo? Teško je pričati o fair-playu i poštovanju, kada ti ovako nešto uradi sudac, koji k tome ne zna engleski! Pitao sam ga zašto je dosudio penal, a on je nešto promrmljao. Suigrači mi isto govore; međunarodni sudac koji sudi otvaranje SP, a ne zna engleski jezik?!"

Darijo Srna trudio se birati riječi, ali vidjelo se što i o kome misli: "Teško je nakon ovako nezasluženog poraza biti hladne glave, ali mi se moramo dignuti i gristi za dvije preostale pobjede. Očekivali smo da će sudac biti skloniji domaćinu, ali ovoliko... Znate, stalno nam propovijedaju o fair-playu, suci s nama kapetanima o tome imaju posebne sastanke i onda vam naprave ovako nešto. Ali, moramo se odmah početi spremati za Kamerun, za pet dana nitko nas neće pitati kako smo izgubili od Brazila."

Vedran Ćorluka je bio bijesan: "U prvom poluvremenu smo poveli, nakon izjednačenja držali remi i bod, ali u drugom dijelu sudac je bio najbolji brazilski igrač. "

izvor: Index.hr