Zastava s “ljiljanima” na screenshotu skupine C "zajedničke" nam reprezentacije BiH

... utrpali tri gola. Odlična igra BiH reprezentativaca odjeknula je u svim medijima, a ova utakmica zasigurno je veliki korak bliže u konačnom cilju i odlasku reprezentacije Bosanaca i Hercegovaca na jednu veliku završnu smotru u ovom slućaju na Svejtsko nogometno prvenstvo u Brazil.

Ipak, ova utakmica, bolje rečeno TV prijenos će ostati upamćen po gafu tv kuće koja je prikazala golove sa gore spomenute utakmice.

Naime, nakon pobjede na Litvom screenshot ljestvica kvalifikacijske skupine C koja je prikazana na TV ekranima širom Bosne i Hercegovine pored reprezentacije BiH nalazila se zastava koja u BiH predstavlja samo jedan narod. U ovom slucaju Bošnjački narod. Bijela zastava sa plavim štitom i ljiljanima u sredini nalazila se umjesto BiH priznate žuto - plave zastave.

Iz TV kuće, u ovom slučaju FACE TV dali su izjavu da iza grafičkog prikaza stoji BHT, tj. državna televizijska kuća koja je i radila prijenos gore navedene utakmice, dok iz BHT za sada ovaj slučaj nisu željeli komentirati. U svakom slucaju vama dragi čitatelji nudimo gornju fotografiju screenshota FACE TV da procijenite da li je ovo slučajno ili ne...

Hercegovina.info