Zar je moguće da su važniji jeftini osobni interesi od kluba?

NK Neretva Metković, NK Neretva
S gađenjem čitam lokalna politička podbadanja i zaista shvaćam zašto moja generacija ne živi u svom gradu, a sve manje i u svojoj državi.

Sjećam se vremena kada je ovaj klub zaista ponosno predstavljao svoj grad. Devedesetih se Iza vage igrala i prva HNL. Ugostio je Metković i Dinamo i Hajduk i bio vrlo konkurentan u najvišem rangu natjecanja. Pamtim sjajne trenere koji su danonoćno radili s djecom od kojih su neki kasnije igrali i u nacionalnom dresu. Pamtim pomoćno Neretvino igralište iza dvorane i malonogometne turnire na starom Mehanikinom. Pamtim mnoge utakmice kao kadet i junior svoga kluba i ne mogu vjerovati da se klub sada gasi zbog 200 000 kn.

Zar je moguće da su Vam važniji jeftini osobni interesi od kluba koji je desetljećima vertikala i sinonim ovog grada?

Nemam iluzije da Metković mora imati prvoligaša, pa niti drugoligaša, ali mora imati čvrst i stabilan klub koji će biti odskočna daska svima onima kojima je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ugasite NERETVU i ugasit ćete snove svojoj djeci. Sjećam se grada koji je imao najveći natalitet u Hrvatskoj, grada koji je imao puna sportska borilišta. Sjećam se priprema i putovanja s klubom koja su nas formirala kao osobe i stvorila mnoga neraskidiva prijateljstva.

I stvarno me ne zanima tko je kriv. Ne zanimaju me te plitke političke podjele onih koji o nogometu pojma nemaju. Ostavite svoja jeftina politikanstva i gledajte grad koji vapi za boljim sutra. NERETVA je više od nogometa - ne dozvolite da se klub ugasi!!

Ivan Markotić

 

FOTO: likemetkovic.hr