FOTO/VIDEO  Zapažen nastup na Arena Cupu 2019. najmlađih uzrasta HŠK Zrinjski

Arena Cup 2019.

Proteklog vikenda mali nogometaši HŠK Zrinjski rođeni 2009. godine nastupili su na turniru Arena Cup u Mostar. Turnir u organizaciji Škole nogometa AS Međugorje privukao je više od 80 klubova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a djeca su se natjecala u četiri uzrasne kategorije.

HŠK Zrinjski je nastupio u sva četiri godišta, a zapažene rezultate napravili su Plemići rođeni 2009. i 2011. godine.

Dječaci rođeni 2011. godine na kraju su završili kao treći. U polufinalnoj utakmici poraženi su od UŠS Sport Talent sa 0:3, a u borbi za treće mjesto mali Plemići su bili bolji od ŠF Derby Sarajevo. U regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 3:3, a nakon boljeg izvođenja penala rezultat je bio na strani Plemića 6:5.

Dječaci rođeni 2009. imali su dosta zapažen nastup na ovom turniru. Prvi dan turnira mali Plemići su zabilježili dvije pobjede. U prvoj utakmici su slavili protiv vršnjaka iz ŠF Fortuna Mostar s rezultatom 3:0.

U drugoj utakmici mali nogometaši su napunili mrežu FK Hercegovac iz Bileće sa 6:1.

U subotu su mali Plemići odigrali samo jednu utakmicu iako je bilo planirano odigravanje dvije utakmice. U prvoj utakmici Plemići su slavili protiv ekipe Malog Mosta sa 6:0. Golove u toj utakmici su postigli Ivan Miletić 2 gola, Sandro Zovko, Petar Bošnjak, Leon Špec i Domagoj Matić, po jedan gol.

Utakmica između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg bila je zbog jakog nevremena prebačena za nedjelju.

U nedjelju su utakmica krenule dosta rano, ali na žalost vrijeme nije dalo normalno odvijanje turnira, te su se završne utakmice prebacile u Arena Sport Centar. SRC Kantarevac je bio gotovo pod vodom, ali se i u takvim uvjetima pokušalo igrati nogomet.

U malom hercegovačkom derbiju sastali su se nogometaši HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg. Utakmica koja je odlučivala o prvom mjestu na ljestvici pripala je malim nogometašima iz Mostara, a jedini gol na utakmici postigao je Sandro Zovko. O uvjetima kavi su vladali na terenu najbolje se možete uvjeriti u prethodnom video prilogu.

Nakon Širokog Brijega, Plemiće su očekivale završne utakmice turnira. U četvrtfinalu su se sastali s ekipom ŠN Tiki Taka. Uvjeti za igru su bili nemogući o čemu svjedoči i naša snimka, te je nakon ove utakmice odlučeno da se sve utakmice ovog godišta prebace u Arena Sport Centar.

U možemo slobodno napisati vaterpolo utakmici bolje su se snašli mali Plemići te golovima Domagoja Matića i Ivan Miletića pobijedili sa 2:1.

Prebacivanjem utakmica u Arena Sport Centar utakmice su se morale prilagoditi terenima na kojima se igralo, te se umjesto 6+1 igrača na terenu igralo s 4+1. HŠK Zrinjski je utakmicu polufinala odigrao s ekipom HNK Šibenik u kojoj su mali Plemići zabilježili pobjedu od 4:1. Golove su postigli: Domagoj Matić 2 gola, te Ivan Miletić i Marko Drežnjak.

U finalu male Plemiće dočekali su nogometaši HŠK Posušje koje je u polufinalu bilo bolje od nogometaša FK Velež s 4:0. Dosta zanimljiva utakmica donijela nam je i četiri pogotka u obje mreže. Rezultatom 2:2 prišlo se izvođenju penala u kojima su više sreće imali mali nogometaši iz Posušja te slavili 4:3. Dva gola u ovoj utakmici postigao je Josip Buhovac.

Za 2009. godište na ovom turniru su nastupali: Luka Ćosić, Josip Buhovac, Sandro Zovko, Domagoj Matić, Roko Krešić, Lovro Škrobo, Vito Avmedovski, Ivan Miletić, Leon Špec, Robert Tomić, Marko Palac, Marko Drežnjak, Petar Bošnjak, Zlatko Ivanković i Ivano Vasilj. Treneri ekipe: Dragan Vrdoljak i Ivan Dominiković.