Zakarić: Nikada prije nisam zabio tako rano. Valjda se ispostavi da je to bio važan gol…

Zrinjski-Slavija

Nije utakmica u Istočnom Sarajevu kako treba ni počela, a Zrinjski je već zabio - u 40. sekundi susreta Goran Zakarić je lijepim volejom isprve zabio svoj četvrti prvenstveni pogodak ove sezone i već tada, ispostavilo se, postavio konačni rezultat tvrdog duela.

Osmom gostujućom pobjedom ove sezone Zrinjski je srušio svoj klupski rekord i sada je jedan trijumf od rekorda Lige, ali u Mostaru se opterećuju - samo bodovima.
- Poveli smo iz lijepe akcije, taj rani gol nam je zaista olakšao posao u jednoj teškoj utakmici, na terenu na kojem bilo lako igrati, rekao nam je heroj Plemića, Zakarić pa dodao: Imali smo kasnije još dobrih prilika, u stopostotnoj se našao Todorović, a imali su je i oni, ali srećom - njihov igrač je pred sami kraj pucao preko gola. Na kraju smo mogli biti zadovoljni i sretni, bila je to važna pobjeda u kojoj smo i mi i oni bili pod imperativom.

Gol u četrdesetoj sekundi sam po sebi je, zbog tajminga, bio nešto posebno...
- Ne sjećam se da sam ikada ranije zabio tako rano..., ni u omladinskom uzrastu. Kasnije sam vidio da je to bilo u četrdesetoj sekundi. Odlično. Nadam se da će se ispostaviti da je to bio vrlo važan gol za Zrinjski, ali pred nama je još sedam utakmica, a pratnja je blizu.

Ne samo da Goran ne misli da je prvenstvo izbliza riješeno, što i nije, uvjeren je da njega i Plemiće ne lovi samo jedan rival.
- Sloboda je najozbiljnija jer smo bodovno izjednačeni, ali ni Sarajevo, koje je na minus pet, nije otpisano...., baš kao ni Široki, ali ni Željezničar koji je ovog proljeća maksimalan. Pred nama su još četiri domaće (Borac, Vitez, Velež, Sloboda, op. a.) i tri gostujuće utakmice (Radnik, Željezničar, Mladost), a nijedna neće biti lagana. Da je tako, najbolje dokazuje primjer Slobode koja je kod Veleža, iako su oni otpisani na pola sezone, do pobjede došla na samom kraju.

Sljedeći protivnik je Borac..., protiv kojeg Zakarićev šef Vinko Marinović neće imati kompletan kadar - treći žuti karton iz konkurencije je izbacio Benjamina Čolića. Ali ni Banjolučani Pod Bijeli brijeg ne dolaze kompletni...
- Izgubili su kod kuće protiv Sarajeva, što je bez obzira na snagu protivnika za njih bio rezultat s kojim ne mogu biti zadovoljni. Od ranije znam nekoliko njihovih igrača, a nimalo beznačajan podatak je da će u Mostar stići bez pocrvenjelih Predragovića i Radinovića, koji su im važni igrači u sredini terena. Neće biti lako, ali nas zanima samo pobjeda.

Na kraju sezone o budućem koraku

Iako ste možda očekivali da bi Goran Zakarić na pitanje "razmišlja li već o budućnosti" odgovorio sa predvidljivim "ne, fokusiran sam samo na Zrinjski", on je bio iskren i priznao -da je istina malo drukčija. "Naravno da razmišljam o tome. Na kraju sezone mi ističe posudba, ali još nisam pričao s ljudima iz Zrinjskog. Jasno, bit ću u kontaktu s Dinamom, pod čijim sam ugovorom do 2018. Vidjet ćemo, ne opterećujem se", rekao je.

Dnevni list