Zajednička tiskovna konferencija Veleža i Zrinjskog

...kojoj su nazočili i gradonačelnik Ljubo Bešlić i Dragan Jelonjić, načelnik Policijske uprave Mostar.

Posljednji od tri mostarska derbija u posljednjih dvadesetak dana igra se sutra. Nakon dva ogleda pod Bijelim brijegom, sutra će momčadi snage odmjeriti u Vrapčićima. Velež je u prvoj utakmici slavio sa 1:0, ali je rezultat, odlukom Takmičarske komisije, registriran 3:0 za  goste, zbog ulaska navijača Zrinjskog u teren.

Policijska uprava Mostar  je preduzela sve kako bi ovaj gradski derbi prošao mirno, a poziv na dostojanstven derbi uputio je i gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešllić.

„Ponovo se sastajemo pred gradski derbi da vidimo gdje smo napravili propuste, jer je jasno da ih je bilo u prošloj utakmici Kupa. Jako mi je žao zbog toga, zbog dobre atmosfera koja je vladala na terenu među igračima, pa i kod većine gledatelja. Bez obzira što se sljedeća utakmice igra bez gostujućih navijača, trebamo da vidimo kako i na koji način poslati pozitivnu poruku građanima, te uraditi sve da ne bude incidenata u gradu prije, za vrijeme i poslije utakmice. Moja molba je da se usmjerimo u tom pravcu. Zamolio bih trenere i navijače oba kluba da se igra u okviru fair playa. Sigurno da neki komentari, koji dođu čak od komentatora na radiju, mogu dignuti tenzije. Dvije zadnje utakmice su bile korektne, što se tiče igrača na terenu i očekujem da se tako i nastavi. Na dobrom  smo putu da kažemo da je mostarski derbi istinski derbi, praznik nogometa, da  nije bilo utrčavanja navijača u teren", rekao  je gradonačelnik Bešlić.

„Sa policijskog aspekta mi ćemo, kao i do sada, imati dovoljan broj policajaca, kako bi osigurali javni red i mir u gradu.  Ovaj put ćemo djelovati u dva pravca. Djelovat ćemo prije i poslije utakmice u smislu osiguranja mirnog stanja u gradu, dok je drugi dio usmjeren ka osiguranju utakmice na stadionu. Nema organiziranog dolaska navijača  na stadion, što će nama olakšati posao. Međutim, u osiguranju grada prije, a posebno nakon utakmice, ovisno i od rezultata utakmice , imat ćemo malo zahtjevniji zadatak. Nadam se da će sve proteći u  redu i miru, a do sada nemamo nekih najava o neredima između navijačkih skupina", rekao je Dragana Jelonjića, načelnik PU Mostar.

"Na revanš dolazimo kao sportaši, kod nas nema problema na terenu. Iako nažalost neće biti  naših navijača, očekujem pravi derbi i korektnu atmosferu. Na nama je da pružimo dobru partiju i dođemo do pobjede. Imamo težak rezultat za nadoknaditi, ali nama je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo  problema i  sa sastavom, jer se na povrede žale Žižović, Markić, Marjanović i Melher,  ali se nadam da će oni biti spremni  do utakmice sa Sarajevom u prvenstvu", rekao je Slavena Musa šef struke Zrinjskog.

 "Nedostajat će nam naši navijači, ali se nadam da i bez njih možemo pobijediti. Ako je Olimpic uspio dati tri gola Veležu u prošlom , ne vidim razloga zašto i mi ne bi to isto uradili", naglasio je stoper Zrinjskog Toni Šunjić.

„Ja mislim da su ove utakmice praznik nogometa u  Mostaru. U ove dvije posljednje utakmice nije bilo nikakvih problema među nogometašima, i mi odlično primljeni pod Bijelim brijegom. Nadam se da će tako biti i sutra, te ovom prigodom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju, te da nas podrže. Što se tiče same utakmice, mi imamo problema sa čak 5-6 povrijeđenih igrača, ali se nadamo da će se neki i oporaviti do sutrašnjeg ogleda. Bez obzira na prednost iz prve utakmice, mi moramo dati sve od sebe i igrati kao da je riječ o prvenstvenoj utakmici, kazao  je Mirza Varešanović trener  Veleža.

Ostali smo navijačima dužni za nedelju zbog poraza. Mogu samo obećati da ćemo ostaviti srce na terenu, a nadam se doći i do pobjede. Gol protiv Zrinjskog u prvoj utakmici  mi je najvažniji u karijeri i niko neće  biti sretniji od mene da se to ponovi i sutra, riječi su Rijada Demića nogometaša Veleža.

Utakmica se igra sutra (srijeda) sa početkom u 15. sati na stadionu u Vrapčićima.