Zajec i službeno preuzeo klupu Dinama

Dinamo, velimir zajec, Dinamo, Zdravko Mamić, velimir zajec

Najvažnije pitanje tjedna i ljeta vezano uz maksimirski klub dobilo je odgovor. Zdravko Mamić i Velimir Zajec mogu zajedno. Nekadašnji suparnici sjeli su za isti stol i dogovorili novi val suradnje.

Zajec će u Plavom salonu u utorak u 12 sati biti predstavljen javnosti, i tako će početi njegova prva trenerska epizoda nakon odlaska iz Portsmoutha prije punih pet sezona.

Slavni libero iz Ćirine generacije još nije imao dugotrajnijih trenerskih iskustava. 1997. je nakon jedne sezone (bez trofeja) otišao iz Panathinaikosa, a sljedeći zadatak dobio je u Maksimiru. Tadašnja Croatia pod vodstvom Cice Kranjčara 1998. u Ligi prvaka je u prva tri kola upisala jedan bod, ali nada u prolaz još je tinjala. Na klupu je doveden Zajec koji je svladao Porto sa 3:1, nokautirao Ajax u Amsterdamu i u odlučujućem dvoboju remizirao s Olympiacosom. Završio je kao drugi u skupini, ali te sezone to nije bilo dovoljno za proljeće.

Jedino preostalo sjedanje na klupu imao je 2005. kada je u Portsmouthu zamijenio Harryja Redknappa. Nakon završene sezone vratio se na položaj izvršnog direktora i otada nije vodio nikoga.

Nema sumnje da će legendarni Zeko umiriti svlačionicu i biti spona između uprave i tribina, ali bit će zanimljivo pratiti njegov odnos sa svemogućim Mamićem koji ga je prilikom sjedanja na vlast nakon povratka imena Dinamo 'ispratio' iz kluba. Pred Dinamom je, nema sumnje, još jedna zanimljiva sezona.

Dobro je za klub što je došao u ranoj fazi prijelaznog roka i što će trener konačno imati privilegiju sudjelovati u selekciji momčadi. Više o planovima novog trenera saznat ćemo već za nekoliko sati.

tprtal