Zadovoljni Bilić: Ne sjećam se kada sam na raspolaganju imao tako dobre igrače

Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić, danijel pranjić, vatreni Hrvatska, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, hrvtaska vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić
Kako je izbornik Bilić rekao, radi se o generalnoj probi koja će biti pokazatelj u kakvom je stanju momčad na početku novog ciklusa za kvalifikacije na Europsko prvenstvo 2012. Većih iznenađenja na popisu nije bilo, a većina reprezentativaca pojavila se bez kašnjenja u Zagrebu.

"Slovaci su zapravo idealni protivnikci koji će nam dati sve odgovore na pitanja koja imamo. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji i generalnoj probi uči starta kvalifikacija. Slovačka je odlična  reprezentacija koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Bilić i dodao:

"Gledali smo ih u dva svijetla - lošem i dobrom. Nisu odigrali dobro protiv Novog Zelanda i Paragvaja, no zato su pokazali pravo lice protiv Talijana. Ispali su od Nizozemske, ali su se oprostili časno. Čak su kod 1:0 imali dvije odlične prilike koje su mogle preokrenuti utakmicu. Jaki su kao kolektiv i sigurno da ih se ne može pobijditi individualnim pristupom. Još jednom ponavljam da je ovo izuzetno važna utakmica za nas."

"Veseli da smo ovako kvalitetni"

A Bilić, barem za sada, ima razloga za zadovoljstvo. Dugo vremena reprezentacija nije bila zdravija, a reprezentativci u boljoj formi. To priznaje i izbornik, prenosi index.hr.

"Da, ne pamtim kada smo prošli put dočekali neku utakmicu u ovako kvalitetnom kadru. Zdravi smo, svi igrači dobro igraju. Napadači zabijaju", objašnjava izbornik.

Čak i oni koji nisu imali adekvatnu minutažu, pronašli su novi klub i novu priliku za dokazivanje. Bilić je krenuo od Eduarda.

"Od Dudua očekujemo najviše. S zadovoljstvom smo dočekali njegov transfer u Šahtor i nadamo se da bi to bio put prema povratku u formu koju je imao prije one strašne ozlijede. Sada se čini da ga je spriječavala samo mala minutaža koju u Arsenalu nije mogao dobiti. Šahtar i ukrajinska liga su po mjeri i mislim da možemo od njega očekivati samo napredak u narednom periodu. S odlaskom iz Arsenala dolazao je da i dalje ima želju za dokazivanjem iako je u Londonu imao svježe potpisan ugovor."

Tako nešto još uvijek čeka i Pletikosu.

"Stipe sada nije u kadru jer nema klub, no samo je pitanje trenutka kada će potpisati za nekoga. Nadamo se da će to biti mjesto gdje će imati zagarantiranu poziciju prvog vratara. On nema kredit jer je ime, nego jer je iznenađujuće dobrim nastupom to zaslužio u petom mjesecu. Trenutačno se oslanjamo na Runju i Subašića i s vratarima nema problema. Runjina situacija nije aralmantna. Dapače, s njim je sve u redu", otkriva izbornik.

Pranjić očekuje prinovu

Među okupljenim reprezentativcima neće biti Bayernovog veznjaka Danijela Pranjića. Razlog je privatni izostanak.

"Pranja bi trebao dobiti dijete. Termin je u utorak i, osim ako mu žena prije ne rodi, on je zamolio da ga se izostavi. Ja sam mu dopustio da ostane u Njemačkoj."

Izbornik je na koncu rekao ponešto i o kadru za Slovačku.

"To nije utakmica za posebno eksperimentiranje jer se radi o kvalitetnom protivniku. Da je sada na redu Latvija, onda bih krenuo s postavom s kojom ću krenuti protiv Slovaka. Možda se do prve kvalifikacijske utakmice nešto promijeni. Vidjet ćemo", zaključuje izbornik.