Zadar velikim preokretom usred Zagreba izbacio Dinamo iz Kupa!

Dinamo Rijeka
Kada je utakmica ušla u produžetak, očekivala se dominacija Dinama, ali Ivančićev gol u 96. minuti donio je potpuni preokret. Samo osam minuta kasnije Ivančić je isključen zbog drugog žutog kartona, ali Dinamo u preostalih 16 minuta nije uspio realizirati brojne prilike na oduševljenje Zadrana i prvo ispadanje Dinama kod kuće.

Također valja napomenuti kako se i Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić u jednom trenutku spustio iz lože na teren gdje je tražio Sammira i Vidu, vjerojatno kako bi ih ohrabrio u nastavku, ali uzalud, pokazalo se u završnici.

Iznenađenje se dogodilo i na drugom kraju grada. Drugoligaš Zelina izbacio je u Kranjčevićevoj Zagreb (2-1).

U dvoboju Zagreba i Zeline poveo je domaćin preko Abdurahimija (19), na 1-1 poravnao je Mesec (29) da bi pobjedu gostima donio Fuček (70).

Kasnije danas na rasporedu su još tri dvoboja osmine finala, Lokomotiva u Sigetu dočekuje petoligaša Libertas, Osijek je domaćin Istri 1961, dok će Slaven Belupo igrati protiv gradskog suparnika, trećeligaša Koprivnice.

U srijedu igraju GOŠK - Nedelišće (14.30 sati), Hajduk - Split (17 sati) i Cibalia - Gorica (17 sati).

DINAMO - ZADAR 2:3 (Beqiraj 43', Čop 45'/ Perica 83', 86', Ivančić 98')

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Puljić, Ibanez - Calello, Alispahić - Carrasco (od 56. Krstanović), Sammir, Čop - Beqiraj (od 71. Tomečak)

ZADAR: Gluić - Sarić, Prahić, Jerbić, Vasilj - Tokić (od 37. Begonja), Šimurina, Heister (od 68. Banović), Muić (od 58. Ivančić), Gržan- Perica

sportske.jutarnji.hr