Za utakmicu BiH-Izrael svaki navijač može kupiti najviše dvije karte

...koja će se odigrati 12. lipnja u Zenici, počinje u 9 sati prvog dana u narednom mjesecu, javili su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

U prodaju će biti pušteno 6.000 ulaznica, a svaki od gledatelja moći će kupiti najviše dvije karte i to isključivo uz pokaz osobne karte i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica.

"Već sada je utakmica pobudila ogromno zanimanje navijača. Savez je primio izuzetno veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, koji prevazilazi mogućnosti zeničkog stadiona.

Zbog limitiranog kapaciteta i sigurnosnih mjera, tiskano je 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su 40 KM tribina zapad, 30 KM istok, 20 KM jug i sjever", naveli su iz NS BiH.

Prodaja 6.000 ulaznica vršit će se putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije NS BiH "Centrotoursa".

"Neposredna prodaja 4.500 rezerviranih ulaznica za potrebe igrača i stručnog stožera A reprezentacije BiH, organiziranih i registriranih navijačkih grupa BiH, čelnika NS BiH, premijerligaških klubova, sponzora NS BiH... bit će vršena u skladu sa proporcionalno definiranim brojem ulaznica.

Želimo obavijestiti navijače da Savez nije u mogućnosti primati bilo kakve nove zahtjeve za utakmicu protiv Izraela, ukoliko se ne radi o naprijed navedenim kategorijama, koje su obuhvaćene postupkom neposredne prodaje ulaznica. U slučaju da zahtjevi, ipak, budu dostavljeni, isti neće biti razmatrani iz objektivnih razloga", priopćili su iz NS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency, dodali:

"Posebno ističemo da je prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica, uzeto u obzir da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena samo za organizirane navijačke grupe, koje redovno prate utakmice naše reprezentacije i pružaju konstantnu podršku.

Cijeneći sve navedene i druge činjenice i okolnosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupoprodaje ulaznica.

Koristimo priliku da pozovemo navijače koji će 12. lipnja 2015. godine biti na stadionu Bilino polje da pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnom podrškom, ali na sportski korektan način, uz poštivanje i uvažavanje svih aktera utakmice".