Za koga su navijali najsurovijim ljudima u povijesti čovječanstva

mufc kim
Takva količina emocija jasno dokazuje da je sport i definitivno integralni dio vašeg života, plus jedan od načina na koji promatrate sebe u odnosu na ostale ljude.

Iako su bili među najsurovijim ljudima u povijesti čovječanstva, poput Adolfa Hiltera, Nicolae Ceausescua Ili Benita Mussolinija... ni oni nisu ostali imuni na najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet.

U nastavku pogledajte za koga su oni navijali:

Adolf Hitler - Schalke 04

Dok je on bio na vlasti, njemački klub je osvojio čak šest šampionskih titula. Hitler je bombardirao Old Trafford, ali nije bio navijač Manchester Citya. Ne, Fuhrer je bio navijač kluba s najboljim navijačima u Njemačkoj - Schalkea. I pogađate, „Rudari" su između 1933. i 1945. godine bili čak šest puta prvaci.

Kako je napisao šef Hitlerove propagande Joseph Goebbels 'Pobijediti u utakmici je za ljude važnije nego osvojiti neki grad na istoku'.

Moamer Gadafi - Liverpool

Nakon što je svrgnut sa vlasti, u njegovoj rezidenciji pronađena je šolja sa logom Liverpoola. Iako za tvrdnju nema potpunih dokaza da je bio navijač Liverpoola, prijatelji su kazali da je volio engleski nogomet i „Redse". Ostaje da im vjerujemo.

Benito Mussolini - Bologna

Za vrijeme Mussolinijeve ljubavi prema Bologni taj klub je naravno procvao. Između 1925. i 1937. Bologna je osvojila čak četiri titule (1924./25., 1928./29., 1935./36., 1936./37.). Uskoro je bankrotirala i lokalna fašistička administracija pa su i za Bolognu nastupili crni dani. Trenutno su u Seriji A.

Nicolae Ceaușescu - Steaua

Klub je bio u vlasništvu vojske, a on je zabranio transfere igrača što je pomoglo rumunjskom velikanu da dođe do šest titula u domovini i pehara Kupa europskih šampiona. I ove sezone su u vrhu tabele.

Joseph Staljin - Dinamo Moskva

Klub koji je osnovao KGB je logičan izbor za Staljina. On je obožavao nogomet, a koliki je fanatik bio najbolje govori slanje tima CSKA u gulag nakon poraza od Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1952. godine.

Fidel Castro - Arsenal

Nedavno preminuli kubanski vođa Fidel Castro navodno je svoju ljubavnu vezu s Arsenalom počeo u sezoni 1970,/71, i bio je glasine da bude vruće pod njegovim uniformi ovratnik da ga Zabrinutost svoju sigurnost spriječen prisustvovati 1994-95 Kup kupova kampanje između Gunners i francuski Ligue 1 u Auxerre Francuska.

Kim Jong-Un - Manchester United

Nakon što je lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un dao bizarno obećanje svojim građanima da će napraviti igrača s većim talentom od Lea Messija - interesiralo nas je da li on uopće prati klubove iz Europe.

Odgovor je DA, a jedan slavni klub može u svoju listu slavnih osoba uvrstiti i svjetskog - najpoznatijeg diktatora današnjice, Kima Jong-Un.

On je naime to 2014. godine podijelio sa ostatkom zemlje, a točan odgovor je Manchester United. Budući da jedino on ima priliku gledati i streamati strane medije u svom domu, logično je da prati i engleski Premiership.

Izvor: Dnevni avaz