Warner: Blatter je ruglo FIFA-e

Sepp Blatter, katar, Blatter, Sepp Blatter, Sepp Blatter, Predsjednik FIFA-e, FIFA, Sepp Blatter, FIFA

Warner je među osumnjičenicima u američkoj istrazi o koruptivnim radnjama visokopozicioniranih čelnika Svjetske nogometne federacije (FIFA) koji je uz jamčevinu u četvrtak pušten iz pritvora u Trinidadu i Tobagu.

"Zašto se ne vode istrage u Aziji i Europi? Zašto se ne istražuju Blatterovi postupci? Nitko nije više osramotio FIFA-u od njega", tvrdi Warner u intervjuu što ga je u ponedjeljak objavio njemački magazin Stern.

No, na izravno pitanje smatra li Blattera korumpiranim, Warner je izbjegao izravan odgovor.

"Znam samo ovo: pet puta zaredom je izabran za predsjednika FIFA-e. Je li korumpiran? Ne znam", odgovorio je Warner kojeg američko pravosuđe optužuje za kriminalne radnje koje uključuju davanje mita do ukupnog iznosa većeg od 150 milijuna dolara.

Jedna od optužbi ga tereti da je primio 10 milijuna dolara mita kako bi lobirao za Juažnoafričku Republiku pri dobivanju domaćinstva Svjetskog prvenstva 2010. Južnoafrički dužnosnici u ponedjeljak su još jednom zanijekali da se radilo o mitu. Ministar sporta Fikile Mbalula rekao je da se radilo o novcu koju je uplaćen u procesu kandidature te da se nije radilo o novcu poreznih obveznika. Predsjednik Južnoafričkog nogometnog saveza Danny Jordaan rekao je da se radilo o novcu koji je uplaćen CONCACAF-u 2008. godine za poticanje razvoja nogometa u Sjevernoj i Središnjoj Americi.

Za razliku od Warnera koji smatra da se Blatter trebao povući i ustupiti svoje mjesto nekom mlađem, brazilska nogometna legenda Pele tvrdi da je Blatterov ponovni izbor "savršeno rješenje za nogomet" te da je Švicarac prava osoba za taj posao "zbog svog velikog iskustva".

Hina